Bydelsromansen som ble uteservering

Uteservering_Nobel_Bopel_LRT_01

FEIRES MED HELAFTEN. Uteserveringen åpnes 9. mai. Ifølge medeierne blir det en helaften med DJ, konserter og ikke minst en lynversjon av den famøse Nobel Bopel-quizen. FOTO: Lene R. Thorbjørnsen

9. mai åpner enda en grunn for å ta turen ut av sentrumskjernen til Møhlenpris - en uteservering på 930 kvadratmeter.

Det mener i hvert fall daglig leder og styreleder av kaféen Nobel Bopel, Thomas Cook og Espen Vaular. Nobel Bopel har overtatt bardriften til Cornerteateret, og planene er klare for sommeren: De skal forvandle arealet utenfor teateret til en uteservering. En stor en.

– Noe manglet

Idéen om en stor uteservering kom i fjor sommer. Cook og Vaular er kjent for å være over gjennomsnittet glad i bydelen sin, men de følte likevel at det var noe Møhlenpris manglet. Bydelsromantikerne ønsker at den nyetablerte uteserveringen skal fungere som en slags symbiose mellom Nobel Bopel, Cornerteateret og Bergen Kaffebrenneri.

– Uteserveringen er enda et ledd i vårt ønske om å trekke folk ut av sentrum, og inn i bydelene. Spesielt til Møhlenpris. Vi håper at en uteservering med fabelaktige solforhold vil fungere som et trekkplaster for bergenserne, sier Vaular.

Cook sier det føltes naturlig for dem å søke om bevilgningen.

– Utearealet til Cornerteateret er en stor, åpen og fin plass. Det er jo over 900 kvadratmeter. Bergensere har få alternativer når det kommer til uteservering med gode solforhold, utenom Verftet.

Solforhold, ja… Men gutter, vi bor jo tross alt i Bergen. Hva skjer når det regner?

 – Da blir det heller ingen uteservering. Vi har ingen planer om å gå til innkjøp av partytelt. Vi får heller krysse fingrene for fint vær denne sommeren også, sier Vaular.

 – Ønsker konkurransen velkommen

Informasjonssjefen i USF Verftet, Evy M. Sørensen, er ikke redde for den nye konkurransen om øl- og soltørste bergensere.

– Vi synes bare det er fint med flere tilbud i Bergen, og at innbyggerne får flere valgmuligheter. Skjerpet konkurranse er bare med på å høyne kvaliteten, noe som vil komme publikum til gode. Men det skal sies, det er kjempeutfordrende med uteservering i en regnfull by som Bergen. Vi ønsker dem bare lykke til, og håper på et fint tilbud.

Ølprisen

 – Målgruppen vår tatt i betraktning, må jeg spørre: Hvor mye vil dere ta for ølen?

– Prisene vil bli de samme som vi har på Nobel Bopel (68 kroner for en øl, red. anm.). Vi mener det er vel anvendte penger. Sammen med pilsen vil du få gode solforhold og bademuligheter, i det som uten tvil er Bergens fineste bydel, sier Cook.