Dette bør du gjøre på 17. Mai

1714_KK_06

ARKIVFOTO: KJERSTI KRÆMMER

Ikke sikker på hva du skal gjøre på 17. mai ennå? Her er fem fine forslag til billige og morsomme aktiviteter.

17. Mai-frokost på studentbarene

Ingen 17. Mai-frokost å gå på i år? Fortvil ikke – flere av studentpubene inviterer til 17. mai-frokost i klassisk stil. På Kronbar blir det høytidelig stemning med både taler og tog i etterkant av frokosten, og på Ad fontes kan du betale 20 kroner for å delta på frokostbuffet i lystig lag med NRKs 17. Mai-sending på storskjerm. Både BI og NHH inviterer også til frokost i sine respektive lokaler, og diverse fagutvalg ved Universitetet i Bergen (UiB) har sine egne frokoster.

Potetløp i Nygårdsparken

Denne aktiviteten finnes det ikke noe arrangement for ennå, men forhåpentligvis tar noen meg på ordet og inviterer fluksens. Hvis ikke, er det ikke verre enn å ta med noen spiseskjeer og en potet, eventuelt et egg, ut i Nygårdsparken og arrangere sitt eget potetløp. Hvis du vil ha en mer voksen versjon, kan du erstatte matvarene med en shot med noe godt.

Nasjonaldags-disco på Vaskeriet

Vaskeriet inviterer til 17.Mai-feiring i kjent Vaskeriet-stil, med DJ på huset allerede fra klokken 12 om formiddagen og helt til lokalet stenger. Frank Xerox, Unge Helgesen og Endre Beloved spiller henholdsvis fra 12.00-17.00, 17.00-22.00 og 22.00-02.30. Litt av et maraton! Vaskeriet overrasker også med gratis pølser og spekemat til alle gjester.

Bunadsrave på Ricks

Også på Ricks begynner festen allerede klokken 12 om formiddagen. Også Ricks stiller med DJ – Charlie Roennez, og inngangsbilletten er gratis. Selv om det hovedsakelig er bunad det skal raves i, lover arrangøren at også de som har ikledd seg andre former for penklær får lov til å hoppe opp og ned med den ene hånden i været.

Bunad og bobler på Nobel Bopel

Den hyggelige kaféen slæsj møbelbutikken på Møhlenpris inviterer til 17. Mai-feiring i sine lokaler. Der vil det bli servert pølser over disken og sprudlevann i høye glass, som det heter på Facebook-arrangementet. Ifølge NorgesGruppen spiser nordmenn i snitt en halv kilo pølser hver på 17. Mai, så her er det bare å hive innpå for å ikke være dårligere enn gjennomsnittet!