Fest for få

1267786_10154575377380405_707943071969288925_o

FÅR SKRYT. Studvest sin anmelder lot seg imponere av Oslo-bandet Radio 9, som kun ble sett av cirka 30 tilskuere på Kvarteret fredag kveld. FOTO: TORD LITLESKARE, PHONOFESTIVALEN

DETTE ER SAKEN

Artist: Radio 9
Hvor: Kvarteret, Phonofestivalen
Sjanger: Krautrock

Det var ikke store folkemengden det Oslo-baserte krautrock/elektronikabandet Radio 9 spilte for på Teglverket under Phonofestivalens fredag kveld, men det virket ikke som om det brydde bandet særlig mye. De underholdt både seg selv om de omtrent 30 tilskuerne med velspilt musikk og et godt regissert sceneshow.

I rødskjæret fra strobelysene og dekket av fargespekteret fra prosjektorskjermen på scenebakgrunnen gav Radio 9 de fremmøtte hypnotisk elektronisk krautrock fra debutalbumet sitt «Endless Streams of Light». Radio 9 spiller musikk i samme gate som tyske «Neu!», bare skitnere og mer grumsete i lyden. Med lange, flytende låter, godt komplementert av scenebelysningen og lange veistrekker i bil fra lerretet bak, spilte bandet opp til skiftene rå og lavmælt musikk.

Radio 9 virker improvisert, men fortsatt utrolig velkoordinert på scenen. Filmklippene fra projektorlerret avgrenser hvor lenge en kan holde på med de forskjellige partiene, men denne kvelden gikk dette veldig naturlig. Særlig trommeslageren burde få mye av æren for opplevelsen denne kvelden. Perkusjon- og trommepartiene er aldri kjedelige, og han fører sangene komfortabelt frem hver gang. Radio 9 er også et band som er bedre live enn på plate.

Da singelen «A Futuristic Journey by Car» kommer på som femte låt øker engasjementet hos publikum særdeles, naturlig nok ettersom dette er blant Radio 9 sine beste låter, samt det er noe publikum har kjennskap til. Denne kvelden var det singelen samt «Damo Suzuki is Staying at my House» som var låtvinnerne.

«This song gets longer everytime we play it» sier vokalist Leon Muraglia godt over et kvarter etter at de startet på bassriffdrevne, repeterende og den gradvis økende kraftsalven «Damo Suzuki is Staying at my House», som ble kveldens siste sang. Låten var en fin kuliminasjon og avslutning for Radio 9, som godt hadde fortjent å ha flere tilskuere.