Fire gode grunner til å stemme

A3_25

STUDENTPARLAMENTET. 26 sitter i Studentparlamentet ved UiB, og studentene stemmer fram 19 av dem. Illustrasjonen er hentet fra Studvests «Valget på 1-2-3»-film. ILLUSTRASJON: VETLE NES O SHAUGHNESSY

Fått mail om SP-UiB valget? Vi gir deg svaret på hvorfor du bør trykke deg inn på den.

VALGET
  • Studentene skal velge inn 19 representanter til studentparlamentet, og to inn i universitetsstyret.
  • Varer fra 9. til 17. mars.
  • I år har syv lister stilt til valg.
  • Din oppgave er å stemme på den listen du mener best representerer deg i studentparlamentet, og de to kandidatene (én kvinnelig og én mannlig) du vil ha inn i universitetsstyret.
  • Valget er åpent for alle UiB-studenter som er semesterregistrert våren 2016.

Kilde: SP-UiB

Som mange andre tenker du kanskje: Hvorfor skal jeg gidde å stemme i dette valget, det påvirker jo ikke meg? Forståelig nok, men ikke helt riktig heller! Vi har kommet frem til fire grunner til at nettopp du bør komme i gang og slenge inn din stemme.

1. DU VIL PÅVIRKE STUDENTENES FREMTID

Ønsker du å være med på å påvirke din egen og andres fremtid ved Universitetet i Bergen (UiB)? Studentparlamentet jobber for å ivareta studentenes interesse, og er studentenes viktigste stemme opp mot universitetet. I tillegg representerer de også studentene ved UiB overfor en rekke andre aktører, som for eksempel staten og kommunen. For å være med å påvirke må derfor du stemme på den listen du mener best kan representere dine interesser og verdier.

2. VIL DU KLAGE? STEM!

Det er få ting i livet som er mer irriterende enn klaging. Istedenfor å være frustrert over noe ved UiB, bør du få fingeren ut og stemme. De fleste har kanskje hørt det før, men stemmer du ikke, mister du med en gang retten til å klage.

3. «FREEBIES» OG ANDRE FORDELER

Er du som meg, setter du nok pris på den gratis Office-pakken du har på enten Mac eller PC. I 2015 var det nettopp studentparlamentet som fikset gratis tekstbehandlingsverktøy til studentene ved UiB. Hvis du vil at lignende saker skal gå gjennom, bør du stemme på den lista som prioriterer nettopp det du bryr deg om.

4. STØTTE OPP UNDER DEMOKRATIET

Et demokrati er ikke alltid en selvfølge, men nå er vi så heldige at det står i Universitets- og høgskoleloven at alle utdanningsinstitusjoner skal ha et studentdemokrati. Dette er tiden for å bruke denne muligheten. Har du tenkt over hvor mye din stemme betyr? Bare én stemme kan forandre alt. Det kan være nettopp din! Og jo flere som stemmer, jo representativt er valgresultatet.

Godt valg da dere!