Grove amerikanske pannekaker

Pannekaker_CN_01

FOTO: Camilla Nysveen

Camilla Nysveen_bylinebilde_høsten2015Er du lei av grovbrødskiven med brunost til frokost? Gjør som amerikanerne og disk opp med varme, luftige pannekaker istedenfor. Du vil garantert ikke angre! Disse pannekakene er perfekt til en deilig helgefrokost, og tar bare 15-20 minutter å lage. For at du skal kunne leke amerikaner om morgenen med god samvittighet, har jeg gjort den tradisjonelle amerikanske pannekaken litt sunnere, og med en eksotisk vri med kokos og kanel. Det er brukt grovt mel, lettmelk og lite sukker, men tro meg; de er søte og gode likevel, særlig hvis de serveres med sirup. Topper du pannekakene med noen bær i tillegg, blir det en fin balanse mellom det søte og det friske. Dette er en innertier som slukker sulten på morgenkvisten.
Ingredienser:
(2 porsjoner)
3 egg
3 dl lettmelk
2 dl hvetemel med fullkorn
1 dl siktet rugmel
½ ts salt
1 ts bakepulver
1 ts kanel
4 ts kokos
1 ss sukker
eventuelt smør til steking
Slik gjør du:
Skill eggehvite og eggeplomme fra hverandre. Eggehviten skal piskes stiv, så det er viktig at det ikke er noe eggeplomme sammen med den. Ha alle de andre ingrediensene i en bolle og pisk til alt er godt blandet, ca. 2 minutter med en elektrisk visp. Vend forsiktig inn den stivpiskede eggehviten med en slikkepott. Stek pannekakene på middels sterk varme. De skal ha en diameter på ca. 10 cm. og en høyde på ca. 1 cm. Om du trenger smør til steking, så bruker du det. Jeg brukte litt smør til den første pannekaken, noe mer var ikke nødvendig. Når pannekaken begynner å boble og tørke på oversiden, og den er gylden brun under, er det på tide å snu den. Dersom den blir ferdig under før oversiden har begynt å tørke, er stekepannen for varm. Med rett varme vil det ta 1-2 minutter å steke pannekaken på hver side. Om du er usikker kan du skjære i midten av pannekaken for å se om den er gjennomstekt. Stable pannekakene oppå hverandre og server gjerne med sirup og friske bær. De er klare til å nytes med det samme.