Håper på bedre fagtilbud

apningHVL_TSA_08

ÅPNING. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) var på åpningsfesten til Høgskolen på Vestlandet. Han mener sammenslåingen vil gi skolen muligheten til å bli bedre. FOTO: TORIL SUNDE APELTHUN

Høgskolen på Vestlandet kan gi utvidet studietilbud og sterkere fagmiljøer, mener kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

DETTE ER SAKEN
  • Høgskulen i Sogn og Fjordane, Høgskulen i Bergen og Høgskulen i Stord og Haugesund fusjonerer og danner til sammen Høgskulen på Vestlandet (HVL).
  • Høgskolen vil ha tre nærregioner: Sogndal, Bergen og Stord/Haugesund. Campusene i Stod, Haugesund, Førde, Sogndal og Bergen vil bestå.

I forbindelse med åpningen av Høgskulen på Vestlandet (HVL), talte kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen for et fullsatt auditorium på Kronstad. Blant annet poengterte han viktigheten av å ha lave skuldre, og å gå inn i diskusjoner med åpenhet.

I samtale med Studvest, forteller Røe Isaksen at studentene bør kunne forvente at kvaliteten på studiene vil bli bedre etter sammenslåingen.

– Skolen må benytte de mulighetene de får ved at skolen blir større, sier han.

Han peker på at studentene vil få et utvidet studietilbud, og at fagfeltene på hver enkelt skole kan lære fra hverandre.

– For eksempel er lærerutdanningen ved Høgskulen i Sogn og Fjordane kjent for å ha god kontakt med praksisfeltet. Det kan lærerutdanningene ved de andre skolene lære av, forteller kunnskapsministeren.

Med sammenslåingen i boks, begynner nå utfordringen med å finne ut av hvordan skolen skal struktureres og å møte kulturforskjellene mellom de tre sammenslåtte skolene, mener Røe Isaksen.
Tvilte på fusjonen

Åpningen av skolen ble vist på alle de fem studiestedene Bergen, Sogndal, Førde, Haugesund og Stord. Mens kunnskapsministeren talte foran et fullsatt auditorium i Bergen, hadde Sogndal besøk av statsminister Erna Solberg og rektor for den nye skolen, Berit Rokne.

– Dette føles bra. Jeg kommer mye til duk og dekket bord, sier Rokne om sammenslåingen.

DSC_0839

FORNØYD. Berit Rokne, som blant annet har vært prorektor på Universitetet i Bergen, blir rektor for Høgskolen på Vestlandet. FOTO: KAROLINE SKARSTEIN

Også rektoren for det som var Høgskulen i Sogn og Fjordane, Rasmus Stokke, er fornøyd med at sammenslåingen er gjennomført. I utgangspunktet var Stokke tvilende til sammenslåingen.

– Nå tenker jeg at dette er det beste for høgskolen. Vi fikk til en avtale som gir veldig mye muligheter og det tegner seg et bilde av en ny høgskole som blir annerledes enn det vi så for oss før prosessen startet, sier Stokke.

Skolen må benytte de mulighetene de får ved at skolen blir større

Torbjørn Røe Isaksen, Kunnskapsminister (H)
Håper på bedre studiekvalitet

Studentene Henrik Tjore og Eirin Moen Bratteteig, som begge studerer barnehagelærer i Bergen, håper de ikke merker så mye av sammenslåingen.

– Det er spennende, men det blir sikkert bra. Jeg håper det ikke vil oppstå problemer som kommunikasjonssvikt mellom institusjonene, sier Tjore.

– Jeg håper fagtilbudet blir bedre og at de ikke vil gjøre noe med størrelsen på klassene, forteller Moen Bratteteig.

Begge to er fornøyde med slik skolen er, men håper studiekvaliteten vil bli styrket enda mer nå.

apningHVL_TSA_18

FORNØYD. Studentene Henrik Tjore og Eirin Moen Bratteteig var fornøyde med Høgskolen i Bergen, men håper tilbudet blir enda bedre nå som skolen har slått seg sammen med naboene i nord og sør. FOTO: TORIL SUNDE APELTHUN