Har raffinert gladpopen

Kakkmaddafakka

Til tross for at bergensbandet Kakkmaddafakka har rundet 12 år, har de ikke mistet det ungdommelige uttrykket.

MUSIKK

«KMF»

Artist: Kakkmaddafakka

Sjanger: Pop

Bergensbandet Kakkmaddafakka er kanskje inne i sitt 12. år som band, men lydbildet på fjerdealbumet «KMF» er både friskt og ungdommelig, tekstene naive og lettfattelige. «Superwoman» er et godt eksempel på sistnevnte. De friske gitar-riffene er dog smartere og mer interessante enn på tidligere utgivelser som «Six Months Is a Long Time» og «Hest». Resten av lydbildet likeså. Kakkmaddafakka er kanskje eldre, men alderdommen har ikke tatt dem enda.

Dette er vårlig gladpop, som fortjener godt med spilletid de få dagene det er sol her i byen. Det er i tillegg som regel et sunnhetstegn når en blir overrasket over hvilke låter som endte opp som singelutgivelser. Det kunne like godt vært sistelåten «Empty Streets» som den faktiske singelen «Galapagos». Nå blir det kanskje litt vel mye av det samme på «KMF», hvor ska/reggae-låten «No Cure» er en forfriskende avveksling fra resten av gladpopen. Til tross for dette er det kun gromlåter på «KMF».

Vokalist Axel Vindenes er selv manisk forfriskende på raske og fengende «True», hvor hans hakkende og slørete raljering bærer låten, komplementert av herlige gitar-riff. På piano-drevne «Young You», som var andre singel ut, er bandet på sitt musikalsk mest simplistiske, uten at det noen gang blir simpelt. På «30 Days» er bandet stadionvennlig, majestetisk og pompøst.

På «KMF» gjør kanskje Kakkmaddafakka det samme de har gjort i mange år, men de gjør det bedre enn før. De kan med rette slenge seg inn i rekken med bergensartister som bør, og kommer til, å gjøre det strålende i år. «KMF» er en av vårens friskeste utgivelser.