Mest aktive brukere »

Kultur.

Full oversikt i Bergen

STUDENTVENNLIG. Silje Kathrine Høyland jobber som frivillig på Kvarteret. Flere studentorganisasjoner arrangerer på kulturhuset, og Utdanning i Bergen vil sørge for at en holder seg oppdatert på alt som skjer. Foto: SESILIE BJØRDAL

Utdanning i Bergen vil forene byens kulturliv for studentene.

Tekst: KAMILLA DANIELSEN
Sist oppdatert: 28.03.12 kl. 02.46

I et forsøk på å samle mange studentarrangementer på ett sted, har Michelle Ingrid Greene (leder) og Michael Lyngstad (koordinator) laget nettsiden «Utdanning i Bergen» for å gi studenter bedre oversikt over arrangementer i byen. Nettstedet har eksistert en stund, men den nye nettsiden ble laget i fjor høst. Nå går de inn for å gjøre den så aktiv som mulig.

– Nettsiden inneholder blant annet en oversikt over alle studentorganisasjonene og en studentkulturkalender. Her kan studentorganisasjonene selv legge inn ting som skjer, sier Lyngstad.

Han forklarer at formålet med kalenderen er å gi studentene ett sted å oppsøke når de er på jakt etter hva som skjer i studentbyen Bergen.

Et samlet Bergen

Utdanning i Bergen er et samarbeid mellom Universitetet i Bergen, Høgskolen i Bergen, Norges Handelshøyskole, Kunst- og designhøgskolen i Bergen, NLA Høgskolen, Betanien Diakonale Høgskole, Haraldsplass diakonale høgskole, Studentsamskipnaden i Bergen, Bergen kommune, Hordaland fylkeskommune og Bergen næringsråd.


– Utdanning i Bergen koordinerer sine institusjoners skolebesøk og deltakelse på utdanningsmesser. Vi profilerer et samlet Bergen som studiested med alle mulighetene som byen tilbyr mens andre, som UiO og HiOA, har stands hver for seg, forklarer Lyngstad.

Nettsted for alle studenter

– Studentorganisasjonene er hjertelig velkomne til å ta kontakt med oss for å oppdatere sin informasjonsside eller for å få egen bruker til kalenderen, sier Greene.

De er også opptatt av at nettsiden skal være tilgjengelig for alle, også de internasjonale studentene.

– Nettsidene er, med få unntak, tospråklige. Det vil si at alle sider har en tilsvarende side på engelsk og målet er å også kunne tilby bred informasjon til de engelsktalende studentene, sier Greene.

Debattregler

  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
    Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.
    Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?
  • Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.