Mest aktive brukere »

Kultur.

Sjef på alle fronter

HJERTELIG. Et fjerde album rett rundt hjørnet, tre år siden siste utgivelse, får Nathalie Nordnes til å smile. Foto: JARLE HOVDA MOE

Både i klasserommet og i studio tar hun styringen. Læreren og artisten Nathalie Nordnes er snart ute med sitt fjerde album, og drømmer om USA-turné.

Tekst: ERIK LØNNE
Sist oppdatert: 14.09.11 kl. 00.38

Inn dørene på Logen kommer det gående ei jente som smiler fra øre til øre, kledd i en blå kjole. Ute har høsten virkelig tatt grep og Nathalie Nordnes rister godt av paraplyen.

– Studvest, sier hun og ser spørrende på oss. Vi nikker, kikker på hverandre og fastslår at ingen unnslapp regnets vrede før vi beveger oss opp en etasje.

Mens vi lar de våte jakkene tørke over en stol, forteller Nordnes om hvordan hun for tiden balanserer det å være artist og lærer. Men det er ikke bare i rollen som lærer hun tar kontroll. Ved innspillingen av sitt siste album har bergensjenta vært helt sjef.

– Det meste har blitt gjort av meg og Kato Ådland, min produsent, sier hun.

I følge Nordnes kan han gjøre lyden av en kvist som knekker til tordenskrall – et geni bak spakene altså. Hun forteller så at pianoet ikke er det eneste hun mestrer.

– Jeg spiller faktisk litt trommer på det nye albumet, ganske streite rytmer da. I tillegg til gitar og piano naturligvis.

Hviler ikke

Siden forrige album, «Letters», kom ut i 2009 har låtskriving og utdanning gått hånd i hånd på vei mot rollen som lærer og nytt album.

– Nesten umiddelbart etter forrige album begynte jeg å skrive på nytt materiale og forberede en ny utgivelse, opplyser hun mens hun kikker rundt i det folketomme lokalet hvor hun har spilt så mange ganger før.

Den nye skiva har fått navnet «N.N.» Etter planen skal den være ute i begynnelsen av november. Da blir det konserter og forhåpentligvis en liten tur utenlands.

– Jeg har alltid drømt om å turnere i USA, sier hun drømmende og fortsetter:

– Ellers hadde ikke Italia vært å forakte. Det blir nok også noen konserter her hjemme i Norge, sier Nordnes, som nå holder på å sette sammen et band som skal hjelpe henne i promoteringen av hennes fjerde album.

– Heldig som jeg er, har jeg fått med blant andre Alexander von Mehren og Chris Holm, sistnevnte bassist i bergensgruppa Young Dreams.

Et arrangert verk

Vi går ned trappen igjen, på søken etter et flygel mens Nordnes forteller at hennes nye album fortsetter i kjente spor, men har latt seg rive med i spennende lydeksperimentering.

– På min nye singel «America» kan en høre morsekoder i refrenget, forteller en oppglødd Nordnes som også forklarer at en av låtene inneholder hvalsang. Ganske naturlig ettersom den handler om nettopp hvaler.

– Ellers vil jeg nok påstå at denne utgivelsen er noe mer arrangert enn mine tidligere album.

På spørsmål om hvem Nordnes lar seg inspirere av kommer Nick Drake fort frem, noe hun selv mener en vil kunne høre på hennes nyeste verk.

– Strykerpartiene kan minne om Drakes låter, innrømmer Nordnes. Uansett hvem som inspirerer vestlandsmusikeren, er hun ganske så sikker på hvor hun vil spille når albumet kommer ut.

– Det blir nok her på Logen ja, forteller hun med et smil om munnen, og legger ikke skjul på at det er godt å være tilbake som artist. Noe som nok vil glede flere enn henne selv.

Debattregler

  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
    Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.
    Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?
  • Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.