«Likegyldige» DERA

DERA_LRT_01

FÅR KRITIKK. Studentrepresentantene fra DERA får kritikk for å stemme avholdent i de fleste sakene i Studentparlamentet. Her er Tord Lauvland Bjørnevik (t.v.) og Sondre Myhre avbildet under valget i vår. ARKIVFOTO: LENE RISHOLT THORBJØRNSEN

Studentparlamentets nest største parti stemte «avholdent» på nesten alle vedtakssaker av betydning.

Det Eneste Reelle Alternativ (DERA) kom som et friskt pust i årets parlamentsvalg ved Universitetet i Bergen, men har så langt vært stille i de studentpolitiske diskusjonene.

Leder i Sosialdemokratisk liste, Lars Arne Nilssen, retter en pekefinger mot parlamentets nest største liste, som stemte «avholdent» på nesten alle vedtakssaker av betydning på semesterets første møte.

– Vi forventer mer av DERA. Vi registrerer at de stemmer «avholdent» på nesten alle vedtak. De hevder de er en seriøs liste som bidrar i studentpolitikken, men de må vise at de tar stilling til det vi tar opp på møtene, mener han.

Under mandagens møte i Studentparlamentet svarte de tre representantene fra DERA konsekvent «avholdent», med noen få unntak. Tord Lauvland Bjørnevik i DERA svarer på kritikken i kjent stil.

– Jeg holder meg avholdent til å svare på det. Vi følger partiprogrammet vårt fullt ut. Vi har ingen ønsker om å ta avgjørelser som vi ikke har nok brakgrunn å ta avgjørelser på. Vi vil heller holde oss nøytrale enn å ta gale avgjørelser, sier han.

Likevel lover han at listen skal bli mer delaktig i tiden som kommer.

– Dette var enkeltsaker fra første møte i SP. Vi vil være mye mer aktive i det kommende året. Vi har viktige saker som vi vil fremme på de neste møtene, så vent å se, sier han.

Presisering: Studvest har i etterkant av publisering lagt til at DERA stemte avholdent på nesten alle saker «av betydning», da flere av vedtakssakene var av mindre betydning.

Les også: Får kritikk for populisme