Mæland og Vaagland vant på målstreken

DSC_1893

Nye univesitetsstyremedlemmer er Johanne Vaagland og Jin Sigve Mæland. FOTO: Toril S. Apeltun

Rekordstor oppslutning og jevne resultater etter torsdagens valg av nye universitetsstyremedlemmer. – Jeg håper studentene vet hvem jeg er nå, sier skjelven Mæland.

De nye universitetsstyremedlemmene etter torsdagens valg blir Johanne Vaagland og Jin Sigve Mæland, som begge sitter i Arbeidsutvalget (AU). Begge kandidatene vant med små marginer, med henholdsvis 87 og 88 stemmer mot nest beste kandidat, som var Bendik Verlo Nes og Camilla Isabel Wetteland Kristiansen.

– Jeg skjelver på hendene nå. Det føles veldig godt å være valgt etter å ha vært nervøs i en hel uke, sier Mæland.

Vinnerene er enige om at både valgkampen og valgvaken var nervepirrende jevn. Vaagland fikk totalt 961 stemmer, mens Mæland fikk 996 stemmer.

– Jeg følte hvor jevnt det var på kroppen, og det viste seg også på valgresultatet. Vi er veldig fornøyde over at så mange har stemt, sier Vaagland.

Fokus på fusjon

Valget til universitetsstyrerepresentantene hadde rekordstor oppslutning i år, med 20,8 prosent deltakelse i valget om mannlig universitetsstyremedlem og 22,2 prosent deltakelse i valget om kvinnelig universitetsstyremedlem.

De nye medlemmene tiltrår 1. juli. Før det planlegger Vaagland å sette seg grundig inn i årets saker.

– Vi kommer til å ha stort fokus på den mulige fusjonen mellom UiB og KHiB. Hovedprioritet blir å legge til rette for at studentene blir ivaretatt gjennom hele prosessen, sier hun.

DSC_1952

Johanne Vaagland feirer seieren med blomst og klem etter torsdagens valg. FOTO: Toril S. Apeltun

– Håper studentene vet hvem jeg er

Mæland synes det har vært vanskelig å synliggjøre rollen som universitetsstyremedlem gjennom valgkampen.

– Det innebærer så mye forskjellig at det er vanskelig å forklare for folk på en enkel og rask måte. Jeg håper i hvert fall studentene vet hvem jeg er nå. Jeg vet i hvert fall at 996 av dem gjør det, sier han.

– Hvor mye makt har dere egentlig som medlemmer?

– Vi har jo ikke så veldig mye makt, men vi skal jobbe for å tale studentenes sak og sørge for at de blir ivaretatt, sier Mæland.

Vaagland peker ut likestilling som noe av det viktigste hun skal jobbe med som universitetsstyremedlem.

– Jeg skal som styremedlem være med på å vedta ny handlingsplan for likestilling. Da blir det viktig å snakke om kjønnsbalanse. Ellers tror jeg vi skal fortsette den gode jobben som Magnus Nygaard og Thea Grastveit har gjort før oss, sier hun.

Verlo Nes: – Surt

Bendik Verlo Nes ble kun slått med 87 stemmer av Jin Sigve Mæland, og synes det var bittert å bli slått med så liten margin.

– Selvfølgelig er det surt. Men vi har gjort en sterk valgkamp og skal være fornøyde med det, sier Verlo Nes, som stilte sammen med Camilla Isabel Wetteland Kristiansen.

Verken Verlo Nes eller Wetteland Kristiansen, som begge er medisinstudenter, hadde noe særlig erfaring med studentpolitikk. Verlo Nes tror de har bidratt med mye positivt i valgkampen.

– Vi har bare engasjementet å støtte oss til, og jeg tror vi har vist at også de uten erfaring fra studentpolitikk kan komme inn og bite godt fra seg, sier Verlo Nes.

Han vet fortsatt ikke om han ønsker å stille igjen til neste år.

– Det var utrolig mye arbeid, så vi får se. Det står mellom å dra på utveksling og å prøve igjen, avslutter kandidaten.