Mest aktive brukere »

Nyhet.

Ønsker beskyttelse mot rust

GODT FORSLAG. Det har blitt diskutert om noen av de innendørs parkeringsplassene for bil på Kronstad skal bli gjort om til sykkelparkeringsplasser. Ann-Elise Gustavsen mener dette er et godt forslag. – Da vil færre kjøre bil og flere sykle, tror hun. Foto: TOMASZ A. WACKO

Ingen av parkeringsplassene for sykler ved HiB har tak. – Det har ikke vært en prioritering, sier høgskoledirektør.

Tekst: NORA LINDTNER
Sist oppdatert: 25.04.12 kl. 00.32

Ann-Elise dos Santos Gustavsen studerer til byggingeniør ved Høgskolen i Bergen (HiB) og sykler til og fra skolen hver dag fordi hun mener det er det raskeste og billigste transportmiddelet. Hun ønsker seg sykkelparkering med tak som kan beskytte sykkelen mot rust.

– Jeg tror flere ville ha syklet om det var flere og bedre sykkelparkeringer. Jeg tar alltid med meg regnbukse så jeg slipper å bli våt, sier hun.

Kun sykkelstativer

Audun Rivedal, høgskoledirektør for HiB, forteller at ledelsen er bundet av den opprinnelige planen for prosjektet som ble fastlagt i en tid hvor det var lite oppmerksomhet rundt et mer omfattende sykkelparkeringstilbud. Det har gjort at det kun ble prioritert utendørs sykkelstativer på Kronstad.

– Først i ettertid har vi sett behovet for mer omfattende parkeringstilbud for syklister, og vurderer mulighetene vi har til å tilfredsstille dette ønsket, sier han.

Bra for miljøet

Om det vil komme innendørs sykkelparkering på Kronstad i 2014 er et spørsmål om plass og kostnader.

– Det hjelper ikke å bare ha et enkelt tak ettersom klima i Bergen gjør at det blåser og regner både horisontalt og vertikalt, forklarer høgskoledirektøren.

Han mener dette er en positiv sak og forteller at HiB prøver å finne en løsning i samarbeid med Statsbygg, som er byggherren i prosjektet. Ingenting er bestemt ennå.

Anders Kvernmo Langset, leder for studentparlamentet ved HiB, mener det er stort behov for bedre sykkelparkering.

– Folk lar være å bruke sykkel fordi de ikke har en god mulighet til å sette den fra seg noe sted. Med bedre forhold vil flere sykle, noe som også er bra for miljøet, sier han.

Debattregler

  • Personhets har ingen plass i debattene våre. Ikke trolling eller injurier heller. Slike innlegg bidrar ikke til debatten og vil bli slettet.
    Innlegg som inneholder reklame, spam eller forsøk på verving vil bli slettet.
  • Rasistiske ytringer er forbudt etter norsk lov og vil bli slettet.
    Hvorfor sletter vi ikke alle dårlige innlegg?
  • Vi ønsker mest mulig åpne og inkluderende debatter med færrest mulig slettede innlegg. Vi sletter innlegg som bryter med loven eller våre etiske retningslinjer.

Gode kommentarer kan bli benyttet i papirutgaven.