Politisk nuddelstunt

Nuddelkamp_HDG_06

EN MUNNFULL. Rundt hundre studenter var innom og slurpet i seg nudler på kretsmesterskapet i nuddelspising på Studentsenteret torsdag ettermiddag. Stuntet ble avholdt for å markere studenters dårlige økonomi og matvaner. FOTO: HANNE DAHL GEVING

Torsdag ettermiddag arrangerte Studentparlamentet ved UiB kretsmesterskap i nuddelspising på Studentsenteret.

– Jeg føler meg glad og mett, men også litt tørst og skjelven, sier Ingrid Lycke Austbø etter å ha spist en pakke nudler på ett minutt og fem sekunder.

Hun deltok i spisekonkurransen sammen med tre venninner, som alle fikk diplom for sin innsatsen.

Mot slutten av kvalifiseringsrundene leder Raymond Olsen med tjueåtte sekunder, rett bak ligger Thomas Drageset fra Bergen Student-TV. Han går for finaleplass.

– Jeg er så mett, jeg tror jeg må stikke fingeren i halsen og spy før finalerunden, sier Drageset.

Nuddelkamp_HDG_08

FOTO: HANNE DAHL GEVING

– Studenter spiser for dårlig

Ingrid Fjellberg, informasjonsansvarlig i Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen (SP-UiB), sier de har hatt rundt hundre deltakere innom. Mens hun sender ut meldinger for å kalle inn finaledeltakerne forteller hun hva stuntet går ut på.

– Vi vil sette fokus på studenters dårlige økonomi og matvaner. Den dårlige økonomien gjør at studentene spiser dårligere, men også at de får dårligere tid på grunn av deltidsjobbing, sier Fjellberg.

– Studentene fikk lite ekstra penger i statsbudsjettet, og en økning på 316 kroner i måneden vil være nok til en nuddelpakke om uken, medregnet inflasjon og prisøkninger, sier hun.

VM til våren

Fjellberg forteller at stuntet foreløpig ikke har blitt dekket av større medier, men at hun håper på større oppmerksomhet når det skal arrangeres vestlandsmesterskap i samme aktivitet til våren.

– Vi har hatt kontakt med andre utdanningsinstitusjoner rundt om i landet, og det arrangeres på Høgskulen i Sogn og Fjordane i dag, og på Høgskolen i Bergen og Universitetet i Stavanger neste uke, sier Fjellberg.

Nuddelkamp_HDG_05

FOTO: HANNE DAHL GEVING

Vinnerne av konkurransen får gavekort på middag på både Nama, Alléhjørnet og på taco-buffet på Studentsenteret.

– Hvis du spiser litt dårlig mat her kan du spise god mat senere, sier Tord Bjørnevik, hjernen bak stuntet.

Etter at finalerunden ble gjennomført til stor jubel på Studentsenteret stakk Kasper Valestrand av med seieren på tjueen sekunder, etterfulgt av andremann på tjuefire sekunder og tredjemann på førtitre sekunder.

Tord Bjørnevik kan opplyse om at en av finaledeltakerne stormet på do etter innsatsen.