Rekordmange internasjonale studenter

Utvekslingsstudent_LRT_05

STORT OPPMØTE. Hele 419 internasjonale studenter har blitt tatt opp ved UiB dette semesteret. FOTO: UiB

Til semesterstart møtte 419 nye studenter. Dette er en økning fra tidligere.

anne_christine_johannessen 2

FORNØYD. Anne Christine Johannesen er fornøyd med økningen i antall studenter: FOTO: UiB

Allerede i januars første uke strømmer de internasjonale studentene til universitetet, for å delta på skolens introduksjonskurs til studentlivet i Bergen. Dette semesteret er 419 utenlandsstudenter fra 42 forskjellige land tatt opp ved Universitetet i Bergen (UiB). 

Dette er det høyeste antallet studenter som har blitt tatt opp i et vårsemester så langt.

– Vi synes det er spesielt kjekt at det er en økning på vårsemesteret (det er omtrent dobbelt så mange studenter som kommer på høstsemesteret, journ. anm). Ved å proporsjonere semestrene er det mindre sjanse for at boliger står tomme på våren, sier viserektor for internasjonalisering Anne Christine Johannessen.

Johannessen forteller at UiB vil øke antallet innreisende og utreisende studenter fremover. Som et ledd i disse planene vil det bygges et nytt senter for internasjonale studier på Studentsenteret.

Møt noen av de nye

I forbindelse med introduksjonskursene delte noen av de nye utvekslingsstudentene førsteinntrykkene sine om Norge.

Utvekslingsstudent_LRT_04

DYRT. Riccardo Grippi og Chiara Agostinelli fra Italia har merket at Norge er mye dyrere enn Italia. FOTO: LENE RISHOLT THORBJØRNSEN

Chiara Agostinelli og Riccardo Grippi: 

Chiara Agostinelli (21) og Riccardo Grippi (22) er begge fra Italia. De kom nettop til Norge, og har derfor ikke fått møtt så mange nordmenn enda. Prisene har de imidlertid lagt merke til.

– Norge er dyrt, mye dyrere enn Italia slår Riccardo fast.

Begge studerer kommunikasjonsvitenskap, og Chiara forteller at hun har som mål å bli bedre i engelsk. Samtidig vil hun kanskje lære litt norsk.

Lara Rogerson Wood:

Lara Rogerson Wood (21) er fra Australia.

Utvekslingsstudent_LRT_03

FLOTT NATUR. Lara Rogersen Wood forteller til Studvest at naturen var en tungtveiende grunn til å studere i Norge. FOTO: LENE RISHOLT THORBJØRNSEN

– Jeg er helt imponert over naturen og landskapet, sier hun på spørsmål om hva hun liker best med Norge så langt.

Hun legger til at Australia er helt flatt, og at det derfor er spennende å oppleve snøkledde fjell. I tillegg setter hun pris på den norske kulturen.

– Australia er på mange måter påvirket av amerikansk kultur. I Norge er folk åpnere, og sier ting som de er. Det eneste som kunne vært bedre er prisene. Norge er latterlig dyrt, men det var jeg forberedt på.

Jack Thomson: 

Jack Thomson (24) fra Australia beskriver Norge som «vakkert, kaldt og vått». Han er likevel fornøyd med været han har hatt siden han kom for et par dager siden. 

Utvekslingsstudent_LRT_02

LIKER SEG. Til tross for kulde og regn, synes Jack Thomson at Norge er vakkert. FOTO: LENE RISHOLT THORBJØRNSEN

– Den største forskjellen på universitetet her og i Australia er at Bergen har mange små campuser, i motsetning til et stort universitet som jeg er vant til. Det er lettere å gå seg bort da, sier han og ler.

På spørsmål om de norske prisene sier han at noe er dyrt, men at han er vant til relativt høye priser i Australia også.