Studentmat: Asiatisk svinerett

Studentmat_LVN_05

FOTO: ANTOINETTE MOWINCKEL NILSEN

Denne enkle og spennende kjøttretten passer til 3-4 personer. Farlig digg!

Studentmat

Studentmat er spalten for deg som ikke er noen ekspert på kjøkkenet, men som gjerne vil lage litt mat selv. Rettene er tilpasset studentlommeboken, og koster ikke mer enn 50 kroner per porsjon.

Dette regner vi med at du har hjemme:

  • Olje
  • Salt
  • Pepper
  • Bakepapir
  • Plastfolie
  • Hvitløk
Dette trenger du:

400 gram strimlet svinekjøtt

1 desiliter potetmel/maizenamel (du kan bruke hvetemel hvis du allerede har det hjemme)

1 desiliter olje

2 desiliter soyasaus

2 båter hvitløk

1 klump fersk ingefær på cirka 2 centimeter

1 bunt vårløk

Salt og pepper

Studentmat_LVN_01

FOTO: LIVE VEDELER NILSEN

Finn en stor skål eller en bolle og ha melet og svinekjøttet oppi, sammen med en halv teskje salt og en halv teskje pepper. Bland det godt med hendene (som du selvfølgelig har vasket) slik at alle kjøttstrimlene er dekket med mel. Hvis du vil ha ris eller pasta ved siden av, kan det være lurt å sette på en gryte med kokende vann og salt, så det blir ferdig cirka samtidig med kjøttretten din.

Finn fram en stekepanne og ha godt med olje oppi, minst en desiliter. Sett den på platen, og sett platen på 6 eller 7. Når oljen begynner å bli skikkelig varm, har du det melete kjøttet oppi pannen og steker det til det er brunt og fint på alle sider. Så skrur du av platen.

Studentmat_LVN_03

FOTO: ANTOINETTE MOWINCKEL NILSEN

Finhakk hvitløk og ingefær – du kan godt raspe det eller ha det i en hvitløkspresse hvis du har det, men det går helt fint å hakke det med en kniv også. Bland hvitløk, ingefær og soyasaus i en skål. Hvis du har, kan du godt ta oppi litt honning også, eller litt sukker og sitron/lime for å få ekstra mye smak på retten. Hell blandingen over kjøttet i pannen, og sett platen på svak varme, cirka 3.

Studentmat_LVN_04

FOTO: ANTOINETTE MOWINCKEL NILSEN

Mens kjøttet varmes opp i sausen, hakker du opp bunten med vårløk. Både det hvite og det grønne kan brukes, men ikke det aller ytterste på begge sider! Ta 2/3 av vårløken oppi panna sammen med kjøttet og stek alt i et par minutter.

Server kjøttretten med ris eller pasta, og dryss resten av den friske vårløken over tallerkenene.

 

Pris per middagsporsjon: 41 kroner.