Karpe Diem-konserten under UKEN 2016 ble avbrutt etter at et brannslukkingsapparat ble tømt ut over lokalet. Nå må en 31 år gammel mann møte i retten.

TELTET. Det var i UKEN-teltet en mann tømte et pulverapparat under en Karpe Diem-konsert i 2016. Dette bildet er tatt i teltet under årets festival, og har ingenting med hendelsen i 2016 å gjøre. ILLUSTRASJONSBILDE: JOSEF KOSLER.


Vi er i mars i 2016. Karpe Diem spiller konsert foran flere tusen studenter under UKEN-festivalen, som studentene ved Norges handelshøyskole (NHH) arrangerer annethvert år.

Så kom en mann på scenen med et brannslukkingsapparat og tømte hele innholdet ut mot publikum. 4500 mennesker ble evakuert, fem ble sendt til legevakten med pusteproblemer og konserten ble avlyst, meldte Bergens Tidende i 2016.

Tiltalt for grovt skadeverk

Nå melder samme avis at stuntet kan få konsekvenser. En 31-årig mann må nemlig møte i Bergen tingrett til høsten, omtrent to og et halvt år etter konserten. Han er tiltalt for å ha vært grovt uaktsom og forårsaket særlig grovt skadeverk, skriver BT.

– Vi hadde sett for oss at denne saken ville bli lagt vekk. Min klient har forklart seg og vi mener han ikke har opptrådt grovt uaktsomt, sier forsvarer Linda Ellefsen Eide til NRK.

Rettssak i september

I tillegg til full evakuering av konsertgjengerne i 2016, ble også utstyr for flere hundre tusen kroner skadet. BT skriver at de som fikk utstyret sitt ødelagt har fått tapet dekket av forsikringsselskapet.

Saken skal opp i Bergen tingrett 25. september 2018, ifølge NRK.

Kommentarer

kommentarer