Høydenfestivalens første dag er over. Studvest har tatt på seg rollen som ukritisk motepoliti og sjekket ut årets festivalmote.

HJEMMEKOSELIG. HK-student Alva Sandal (21) beskriver stilen sin som «hjemmekoselig». FOTO: Iben Jorde


Høydefestivalen er i gang i Nygårdsparken og solen skinte mot alle odds på festivalens første dag. Høydenfestivalen, og deres frivillige armé, har stelt i stand et festivalområde med pump og prakt, til glede for Bergens studenter.

Området har alle de gjenkjennelige trekkene en festival skal ha med sine ølkøer, overpriset mat og festglade mennesker. Og selvfølgelig nøye planlagte festivalantrekk.

Studvests journalister, som verken er kalkulerte «fashionistas» eller har Jan Thomas´ trente øye, er på plass som ukritisk motepoliti. Vi har bedt festivalgjengerne beskrive sitt eget antrekk.

Helrød åpning

Magnus Stenroos (20) studerer sammenlignende politikk, og markerte seg på festivalens første kveld men sitt helrøde antrekk. 

– Jeg fant en halvfull rød hårfarge. Jeg så på den, og tenkte «jeg må farge håret mitt rødt». Så jeg farget håret mitt rødt. Etter jeg farget håret mitt rødt tenkte jeg «shit, jeg må ha på meg et rødt antrekk». Så tok jeg på meg et rødt antrekk, forteller han om tankeprosessen bak antrekket. 

MÅ HA: «Shit, jeg må ha på meg et rødt antrekk», tenkte Magnus Stenroos før han dro på festival. FOTO: Mads Haram Halvorsen.

Stenrros beskriver sin egen stil som utfordrende, ekspressiv og fargerik. Han mener at ingen burde bry seg om hva andre tenker og at alle burde gå i klær som viser hvem de er. 

– Hvis folk sender deg blikk, er det en stor seier. Tolk det som noe positivt. Det er det gøyeste i verden å gjøre noe annerledes. Bare gjør det.

– Vintage rave core 

Alva Sandal (21),  som studerer Markedsføring og merkevareledelse ved Høyskolen Kristiania, bruker ordene «industriell, hjemmekoselig og hatter» for å beskrive stilen sin.

Hun er ikke er redd for å skille seg ut. 

PÅ FORELESNING. Alva Sandal (21) hadde på samme antrekk på festival som på forelesning. Hun er ikke redd for å skille seg ut.

– Jeg gikk med det her på forelesning. 

Inspirasjon til antrekkene finner hun på Instagram og TikTok.

– Alt er som er litt «altnerativ-girl» og har litt den typen energi er gøy, sier hun. 

– Litt stygg og litt fin
LEGGVARMERE. Det Isabel Engelsen Fox liker best med antrekket sitt, er leggvarmerne.

Isabel Engelsen Fox (22) studerer medisin ved Universitetet i Bergen, og beskriver stilen sin som fargerik, litt stygg og litt fin. Hun finner mye inspirasjon på gjennom danske influencere på Instagram. 

– Hva liker du best med antrekket ditt? 

– De tingene der, sier hun og peker ned på de iøynefallende leggvarmerne sine.

Lars Monsen møter Coachella

Tiril Steiro Eide (21), tar bachelor i kjønnsstudier og forteller at hun har tatt inspirasjon til kveldens antrekk fra de overnaturliges verden. 

– Det er litt sånn Aurora møter tannfe, sier hun. 

Medstudent og venninnen Lea Stadaas (21) sier at luen er det som topper antrekket hennes. 

UTEN LUE. Lea Stadaas er mest fornøyd med luen som hun har strikket selv. Den er derimot ikke på når Studvest knipser bilde av antrekket deres. Her med venninne Tiril Steiro Eide (t.v.) og Emma Huse (t.h.).

– Jeg har strikket luen selv. Det er en Lea Stadaas original, sier hun. 

De to venninnene beskriver Emma Huse (21) sitt festivalantrekk som «Lars Monsen møter Coachella», mens hun selv beskriver det som «råttent korallrev».

Burgerking og vonde sko

Venninnene Ingrid Mjellem Frorud (26), Frida Loktu (24) og Aurora Wilde (25) står og prater etter konsert med Michelle Ullestad.

Frorud, som studerer interiørarkitektur, har fått inspirasjon til antrekket fra gammel bergensk barne-TV.

– Jeg har sett på Gullars fra 80-tallet og jeg får samme viben fra genseren min. Jeg bruker den fordi jeg er i Bergen.

KOMFORTABEL OG UKOMFORTABEL. Frida Loktu (foran) beskriver stilen sin som komfortabel og ukomfortabel. Her med venninnene Ingrid Mjellem Frorud (t.v.) og Aurora Wilde (t.h.).

Loktu, som studerer fysioterapi, beskriver stilen sin som enkel, komfortabel og som sporty spice. Hun er ikke i tvil om hvilken del av antrekket som er favoritten:

– Burgerking-sekken jeg fikk av en kompis, sier hun. 

Kunst og design-student Wilde, forklarer at stilen hennes kan beskrives som lilla, komfortabel – men også ukomfortabel. 

Jeg har på klærne jeg egentlig bruker alt for ofte, pluss vonde sko, forteller hun. 

For ordens skyld: Fotoredaktør i Studvest, Truls Skram Lerø, er fotograf for Høydenfestivalen. Han har ikke hatt redaksjonell påvirkning i denne saken.

LES OGSÅ:

Kommentarer

kommentarer