Frivillige må betale 50.000 kr

De nesten 50.000 kronene ukekontoret har hatt i «drikkesvinn» fordeles på 100 frivillige. 

URIMELIG: Frivillige i Uken synes håndteringen av svinnet er urimelig.
Publisert Sist oppdatert

Forrige uke meldte styret i Uken om «fryktelig mye svinn på kontordrikken». Nå må de frivillige ta regningen.

Det var K7-bulletin som meldte saken først. 

Uken-kontoret har i en årrekke hatt åpent kjøleskap der frivillige har kunnet forsyne seg med drikke mot at man skriver seg opp på en digital kryssliste. Forrige semester var det flere som ikke krysset av for det de plukket med seg. Svinnet er på nærmere 50.000 kroner og den frivillig baserte festivalen lar medlemmene ta regningen. 

– I våre 44 år i drift har vi aldri hatt noen grunn til å stramme inn den tilliten, sier ukestyret Friskus til K7-Bulletin, som står ansvarlig for driften av Ukenkontoret. 

Urimelig mener frivillige

På Facebook-posten står det at styret i Uken har besluttet å fordele de nærmere 50.000 kronene likt på alle som stod oppført på lista. 

Det betyr at de 100 frivillige som har vært innom kjøleskapet må betale 474 kroner hver. Alle som står oppført må betale for 19 flasker, uavhengig om du har drukket 50 eller én flaske.

Både på Facebook og Jodel har flere gitt uttrykk for at de synes det er urimelig. 

Ukestyret friskus som er ansvarlige for Uke-kontoret sier at situasjonen er «svært skuffende og skikkelig trist for de det går utover». 

Endrer ikke rutiner

Likevel velger Uken å beholde krysslistesystemet.

– Krysselisten er et tillitssystem som har eksistert i lang tid i NHHS, og er et frynsegode ved å være med i et prosjekt eller underutvalg. UKEN har rundt 1200 medlemmer. For at de skal kunne gjøre sine oppgaver trenger de tilgang til UKEkontoret. Det eneste man kan gjøre er å følge opp hverandre tettere og sørge for at alle krysser. Til syvende og sist er krysselisten et gode UKEN tilbyr, men av våre 1200 medlemmer er det ingen enkelte som har ansvar for å monitorere at vi krysser. Det er det alle som har, forteller ukestyret Friskus til K7-Bulletin.

Powered by Labrador CMS