NHH advarer sine studenter om et mulig skabbutbrudd ved skolen.

SKABB: Torsdag sendte NHH ut melding til sine studenter om et mulig skabbutbrudd blant studentene. FOTO: INGRID KVÅLE FALEIDE


NHH sendte ut en melding til sine studenter via Canvas torsdag om et mulig utbrudd av skabb blant studentene på skolen.

MÅ BEHANDLES. Skabb forsvinner ikke av seg selv, men skal alltid behandles, i følge Folkehelseinstituttet. FOTO: By Kalumet – de.wikipedia, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=41339

– Vi skal straks i gang med UKEN hvor folk skal stå tett i tett, og da tenkte vi det var lurt å være føre var, sier prorektor ved NHH Therese Sverdrup.

I meldingen står det at skolen så langt kjenner til to tilfeller som ble rapportert onsdag ettermiddag. Videre står det at de som er smittet skal holde seg borte fra skolen til dagen etter at behandling er startet.

– Vi vet at skabb smitter gjennom hudkontakt, seksuell kontakt, klær og lignende. Derfor ville vi gi studentene beskjed om at det var en mistanke om skabb blant studentene, legger Sverdrup til.

Skabb er i følge Folkehelseinstituttet (FHI) et hudutslett som skyldes en midd. Smitte skjer ved direkte hudkontakt og seksuell kontakt. Symptomer kan være kløe og små nupper eller blemmer i huden. Skabb forsvinner ikke av seg selv, men skal alltid behandles.

BESKJED: Dennne meldingen ble lagt ut på NHH-studentenes  læringsplattform Canvas torsdag. Skjermdump: NHHs Canvas.

Studvest oppdaterer saken

Kommentarer

kommentarer