Christian Matre

Publisert

Hva er dine kjernesaker?

– En bedre digital hverdag for studentene og at det skal være kortere avstand mellom fakultet, institutt og studentene.

Hva er dine planer for å gjennomføre dette?

– Først og fremst må vi ikke slutte med videonotater, ettersom at hjemmekontor har blitt såpass utbredt de siste årene i arbeidslivet, så er det viktig at vi henger med. Hvis campus ikke skal være døgnåpent så må folk ha muligheten til å “catche opp” på forelesninger.

De andre kandidatene setter målet om et klimanøytralt UiB innen 2030 høyt. Hva er dine tanker om dette?

– Jeg er absolutt for å nå dette målet. Da må vi blant annet kutte energiforbruket kraftig. Jeg har allerede sett mange steder hvor vi har mulighet til å kutte. 

Har du noen eksempler?

– Nede på Høyteknologisenteret bruker man kaldt vann fra Puddefjorden til nedkjøling, før man sender det varme vannet ut igjen. Der kunne vi lett brukt mindre energi. Vi trenger smarte løsninger for å i det hele tatt nærme oss klimamålene.

En stor del av problemet til både universitetsstyret og Studentparlamentet er at synligheten er for lav. Hvordan har dere tenkt å jobbe for å bli mer synlige?

– Forrige gang jeg fikk med meg at det var studentvalg så skjedde det kun fordi jeg fikk en mail med en påminnelse om å stemme. Styret må absolutt jobbe for å bli mer synlige.

Har du noen planer for å få gjennomført dette?

– Hvis man får dyttet det ned på instituttnivå kan man være mer aktiv med informasjon på forelesninger og man kan henge opp plakater med generell info i fellesarealene, ikke kun det som er relatert til personvalgkamp.

Hvordan vil man merke forskjellen mellom deg og de andre kandidatene hvis du blir valgt inn i universitetsstyret?

– Jeg vil støtte akademisk frihet og ikke stille meg bak boikotter av gründersamarbeid. Jeg ser på meg selv som en mer IT-orientert kandidat og ettersom jeg jobber i IT-avdelingen så har jeg god kontroll på hva som kan bli bedre, og hva som burde bli satset på.

Hvorfor stiller du til universitetsstyret?

– Grunnen til at jeg stiller er fordi jeg vil være med å påvirke styret. Det har vært veldig mange styresaker som det tidligere nevnte den siste tiden.

Powered by Labrador CMS