Dette vil Grønn liste gjøre for deg

Les om Grønn listes kjernesaker.

GRØNN LISTE: Her representert ved førstekandidat Eirik Furuberg og andrekandidat Chiemeka Uzochukwu.
GRØNN LISTE: Her representert ved førstekandidat Eirik Furuberg og andrekandidat Chiemeka Uzochukwu.
Publisert Sist oppdatert

Den 19. april åpner den digitale stemmeurnen for årets studentvalg ved Universitetet i Bergen (UiB).

I studentvalget stemmes det blant annet over hvem som skal få setene i Studentparlamentet. 24 av 31 seter besittes av studenter som velges gjennom listevalget. Listene kan sammenliknes med politiske partier, og de fleste av dem har en ideologi som kan plasseres på den politiske høyre-venstre-aksen.

Kjernesaker: Få tilbake Erasmusbussen, styrke mentorordningen og bedre bosspann. 

– Det er viktig å få tilbake Erasmusbussen, for det var et gratis tilbud som ga utvekslingsstudenter en mulighet til å reise miljøvennlig. sier listeleder Eirik Furuberg om det Grønn Liste trekker fram som sin fremste kjernesak.

For Grønn liste er det viktig å gjøre det enklere for studenter å leve bærekraftige liv. Det ønsker de blant annet å gjøre ved å forbedre og utvide kildesorteringen på fakultetene. De ønsker også at Sammen-kantinene kun skal tilby vegetarmat, slik at det blir billigere å velge klimavennlig.

– Jeg vil ikke si at det er å ta vekk frihet fra studentene ved å ha kjøttfrie kantiner. Så og si alle Sammen-kantinene er i gangavstand til en matbutikk, så man har alltid tilgang til kjøtt på campus likevel, sier Furuberg og fortsetter:

– Vi har fått gjennomført at studentparlamentet kun har vegetarmat på møtene sine. Jeg tror noen av de andre listene er sure for dette, men det er viktig å starte med oss selv når vi skal kutte klimagassutslipp.

Grønn liste er også fornøyde med å ha fått Studentparlamentet til å arbeide for tverrfaglige klimafag og arbeidet for å reversere halveringen av klimafondet til UiB.

Et av deres fokusområder er å gjøre mentorordningen enda bedre. De mener det er en utfordring at arbeidstimene til mentorene varierer mellom fakultetene, og at utvekslingsstudenter ikke er inkludert i den.

Furuberg peker på at en god del av problemene til studenter kommer fra dårlig økonomi. Derfor ønsker de å redusere kostnadene rundt pensum ved å tilby alt pensum gratis på nett, og få på plass en panteordning for pensumlitteratur. 

Powered by Labrador CMS