Generell Studentallianse

GENERELL STUDENTALLIANSE: Parlamentets internasjonale alibi vil løfte hverdagen for internasjonale studenter etter innføringen av skolepenger.
Publisert

Hva er deres kjernesaker?

– Dessverre opplever mange internasjonale studenter i dag at de faller mellom flere sprekker i løpet av sin tid på universitetet. Dette skyldes en rekke faktorer, inkludert kulturelle barrierer, språkutfordringer og manglende støtte.

Kan dere være mer spesifikke?

– For det første vil vi jobbe for økt inkludering av internasjonale studenter gjennom å løfte samarbeidet med organisasjoner på fakultetene. Det er fortsatt viktig å jobbe for å fjerne kulturelle og språklige barrierer, særlig for internasjonale studenter som studerer her i mer enn ett semester. Dette er en gruppe som trenger mer tilrettelegging

– For det andre, mener vi at internasjonale studenter som kommer til Norge, også vil være med å bidra. De ønsker å engasjere seg i organisasjoner, delta i fellesskapet og ikke minst være en del av arbeidslivet. Men vi ser ikke noen form for tiltak som sikrer at internasjonale studenter klarer å få denne hjelpen. Vi ønsker å styrke tiltak for å sette i gang aktiviteter som er skreddersydd for internasjonale studenter, slik at de kan utvikle ferdigheter som er nødvendig i møte med arbeidslivet.

Hva er eksempler på tiltak dere vil innføre dersom dere får mulighet?

– Alt fra flere seminarer, workshops og job-skills sessions. Det finnes fortsatt grunnleggende barrierer som hindrer internasjonale studenter fra å delta mer i miljøet på høyden. Selv Studentparlamentet sliter med å oversette sakslistene sine til engelsk. Det skal sies at møtene har tolk, men vi føler at internasjonale studenter trenger et betydelig løft. Vi håper selvsagt at vi klarer å gjøre en forskjell for alle studentene på UiB, ikke bare de internasjonale.

Hva ser dere frem til i årets valg?

– Det er tydelig at vi må løfte valgoppslutningen. Vi gjør vårt beste for å spre budskapet til Generell Studentallianse på sosiale medier. I tillegg satser vi på mer realistiske kjernesaker enn hva vi gjorde i fjor. 

Powered by Labrador CMS