NHH-representantene gikk midt under budsjettmøte

Da Velferdstinget skulle stemme over hvor mye penger de ulike studentorganisasjonene skal få, reiste representantene fra NHH seg og gikk.

DRO HJEM. NHH-representantene var så misfornøyde med budsjettmøtet at de reise seg og gikk. FOTO: ADRIAN BRUDVIK
Publisert Sist oppdatert

– Fuck dette, sa NHH-representant Øivind Geheb Schothorst før han og de to andre representantene fra NHH reiste seg og leverte inn stemmeskiltene sine.

Representantene som dro var Schotorst, Karoline Kongshaug og Andreas Skratting Jansen.

«Vi kan ikke være statister for et flertallstyranni», skriver VT-representant Karoline Kongshaug fra NHH i en sms til Studvest.

– Flertallstyranni

Kongshaug skriver også i smsen at de gikk fordi de opplevde at de store institusjonene HVL og UiB ikke er interessert i å støtte gode tiltak utenfor sentrum.

«Representantene hiver penger etter organisasjoner hvor det er vanskelig å forsvare et allerede ekstremt høyt kostnadsnivå, samtidig som de kutter kraftig i organisasjoner som allerede har svært begrenset med midler», skriver hun.

Hun peker på at fellesnevneren i budsjettforhandlingene var at kutt skjer i organisasjoner som ikke er i sentrum, samtidig som at støtten økes til mediene som holder til på Studentsenteret.

– Vi gikk fordi vi ikke kan være statister for et flertallstyranni, skriver Kongshaug.

Ville ikke gi symbolske stemmer

– Men er det rett å forlate salen før budsjettene er vedtatt når dere er der for å representere alle NHH-studenter? spør Studvest henne. 

STEMTE. Resten av budsjett-voteringen foregikk uten NHH. FOTO: ADRIAN BRUDVIK

«Det hadde ikke hatt noe å si for budsjettprosessen. Om UiB og HVL skal ha flertallstyranni, så blir det uten våre symbolske stemmer».

– Problematisk at noen går

Nestleder i Velferdstinget, Ingrid Handeland, mener det er problematisk at noen representanter går midt under budsjettmøtet.

– De representerer studentene. Det er uheldig hvis de går, fordi vi skal ta beslutninger, og da er det viktig at alle er der, sier Handeland.

Til tross for at de tre representantene fra NHH dro fra møtet, fortsatte de med budsjettrunden.

– Møtet fortsatte fordi VT fortsatt var vedtaksdyktige. Så lenge en av institusjonene ikke har flertall alene kan man fortsette, forklarer Handeland.

Velferdstinget stemte over to budsjetter lørdag. En med en pott på 5.440.000 kroner og en på 5.095.000 kroner. Begge pottene deles ut til studentorganisasjoner i Bergen. Hvilken av pottene som vil gjelde avhenger av hvor mye støtte Velferdstinget får fra studentsamskipnaden, noe som ikke avgjøres før i desember.

Vi gjør oppmerksom på at Studvest mottar støtte fra Velferdstinget.

Powered by Labrador CMS