Nyhet

Slutter i jobben som administrerende direktør i Sammen

Etter ti år i stillingen gir Per Kristian Knutsen stafettpinnen videre.

FERDIG I STILLINGEN: Per Kristian Knutsen forteller at det blir trist å slutte. FOTO: Ingrid Lund Hovden
Publisert Sist oppdatert

Etter ti år i Sammen, Studentsamskipnaden på Vestlandet, slutter Per Kristian Knutsen i jobben som administrerende direktør. Selv om han ikke gir fra seg stafettpinnen før om et halvt år, forteller han til Studvest at det blir vemodig å pensjonere seg.  

Samarbeid med studentene

Som student er nok ikke den administrerende direktøren, den øverste administrative lederen, i Sammen den personen man hører mest om.

Likevel forteller Knutsen at han har hatt stor glede av å få samarbeide med styrelederne, som er studenter, i alle år og prioritert at disse har kunne fronte i viktige saker. Han mener det er viktig å frem at studentene har mye makt i en samskipnad, siden de har flertallet i styret.

– Det er kanskje også min personlighet, at jeg ikke nødvendigvis er en sånn alfahann, som elsker å stå foran i alle saker. Innad i Sammen vet nok alle hvem jeg er, og det er nok det viktigste at jeg kan være en god leder for våre ansatte, sier Knutsen.

Videre forteller han at det har vært positivt å få jobbe med studenter og lære om deres perspektiv. Knutsen legger til at det er utrolig viktig å forstå studentene for å kunne ta gode beslutninger i Sammen-jobben.

Endringer i økonomi og omsetning
AVTROPPENDE: Nå gir Per Kristian Knutsen stafettpinnen videre. Her fotografert ved sitt kontor på Nygårdshøyden. FOTO: Ingrid Lund Hovden

Det har skjedd mye i studentsamskipnaden siden Knutsen tok over i 2013, blant annet selve navnet. Den gangen han tiltrådte som direktør, var det for Studentsamskipnaden i Bergen (SiB). Etter en sammenslåing med samskipnadene på resten av Vestlandet, har det blitt til det studenter i dag kjenner som Sammen.

– Siden 2013 har mye endret seg, spesielt i forhold til økonomi og omsetning. Vi har arbeidet aktivt med å utvikle tjenestetilbudet, samtidig har vi fått bedre økonomi. Jeg er også stolt over den regionale løsningen, som har gitt regionene mer frihet til å kunne tilpasse tjenestetilbudet til lokale forhold.

Knutsen forteller at mye i studentsamskipnaden var bra da han tok over i 2013, men at det var en del å ta tak i.

– Jeg mener at vi har utviklet oss i riktig retning, og jeg er stolt av det vi har fått til, ved hjelp av veldig mange gode medarbeidere.

Pensjonerte seg senere enn planlagt

Den avtroppende direktøren utdyper at å jobbe i en studentsamskipnad medfører å ha det beste fra både privat og offentlig virksomhet.

SAMMEN: Studentsamskipnaden på Vestlandet. FOTO (arkiv): Jeffrey Meijer

I en studentsamskipnad som Sammen kan man tenke kommersielt, men med et velferdsperspektiv.

– Det skaper en unik og utrolig givende arbeidsplass, og det er kanskje også mye av grunnen til at jeg har pensjonert meg senere enn planlagt.

Powered by Labrador CMS