Studvest søker nye medarbeidere

Velkommen til infomøte på kontoret vårt onsdag 18. januar! Søknadsfristen er 20. januar.

NYE MEDARBEIDERE. Studvest søker nye frivillige til å være med å lage Bergens beste avis.
Publisert Sist oppdatert

Vil du være med i en av Norges største studentaviser? 

Nå søker vi etter flere engasjerte studenter som kan bidra til Bergens kuleste og viktigste avis!

Vi søker frivillige journalister til nyhets-, kultur-, foto- og engelskredaksjonen. Vi søker også illustratører, grafiske designere og utviklere!

Søknad, CV og arbeidsprøver sendes til redaksjonen@studvest.no innen søknadsfristen 20. januar. Presisér hvilken stilling du søker på. Ingen formelle erfaringer kreves.

Det vil være infomøte på kontoret vårt klokken 17:00 onsdag 18. januar. Vi holder til i fjerde etasje på Studentsenteret. Kom innom for å høre mer om hva vi driver med.

Mer informasjon om de ulike redaksjonene finner du lenger ned i saken.

Studvest er lokalavisen til 35.000 studenter i Bergen og dekker alle studieinstitusjonene som er underlagt studentsamskipnaden Sammen. Avisen ble grunnlagt i 1945, og har et opplag på 3000 hver andre uke. Det spiller ingen rolle hvilket studie du går, eller hvilken institusjon du tilhører.

Vi har redaksjonsmøter hver onsdag, og som journalist vil det være forventet at du deltar på disse. Som frivillig i Studvest vil du bli del av en stor studentorganisasjon med et aktivt og sosialt miljø. 

Du vil også få solide journalistiske erfaringer som kommer godt med videre. Flere journalister hos oss går videre til å jobbe i nasjonale mediehus som NRK, Dagens Næringsliv, Aftenposten, Vårt Land og VG, og en rekke regionale og lokale aviser som Bergens Tidende og Stavanger Aftenblad.

Journalister 

Som journalist kan du søke deg til enten nyhets- eller kulturredaksjonen. Du må ha god språkføring og interesse for samfunn, nyheter og/eller student- og kulturliv. Spesifiser i søknaden hvilken redaksjon du ønsker å jobbe i.

Vi dekker et bredt og mangfoldig område i Bergen bestående av det som skjer på utdanningsinstitusjonene og det myldrende student- og kulturlivet i byen.

Som journalist får du mulighet for å prøve deg i flere ulike sjangre og komme med ideer til egne saker. Journalister kan også skrive større featureartikler, guider, portretter, anmeldelser og meningsinnhold som kommentarer og den lettbeinte apropos-spalten.

PS! We have an english section open for exchange students. Send your application to redaksjonen@studvest.no.

Fotografer

Ser du på bilder før du leser overskrifter i avisen? Eller er du av typen som formidler historier bedre med foto enn med tekst? Vi trenger dyktige fotografer som kan ta spennende nyhets- og reportasjebilder og portretter som skiller seg ut. Du vil få bildene publisert både på nett og i papiravisen.

En fotojournalist må være observant og alltid være på jakt etter interessante måter å fortelle historier med bilder. Kjennskap til grunnleggende fototeknikk er en fordel, men du vil også få opplæring i dette. Erfaring med engangskamera kan være like verdifullt som erfaring med tunge speilreflekser.

Du vil, gjennom tett samarbeid med journalistene, få erfaring fra blant annet portrett-, reportasje-, nyhets- og konsertfotografering. Eget utstyr er ikke nødvendig.

Illustratører

Som illustratør vil du jobbe opp mot journalister, fotografer og andre illustratører for å illustrere reportasjer, kommentarartikler, apropos, seksualspalten og ukens skråstrek.

Illustrasjoner har en sterk posisjon i Studvest og er en viktig del av sakene både på nett og i avis. Som illustratør vil du få kunstnerisk frihet og du kan i stor grad tilpasse arbeidstiden din selv.

Utviklere

Studvest har mål om å øke kvaliteten og mangfoldet på nett og søker flere utviklere som vil delta i dette prosjektet. Som utvikler får du rom til å eksperimentere og lage interaktive nyhetssaker i samarbeid med andre. Studvest ønsker å tilrettelegge for utvikling av digitale løsninger i takt med trendene i mediebransjen. Her kreves det at du har interesse for grafikk, og er kjent med programmering.

Avisdesignere

Som avisdesigner bør du ha en interesse for digital fortellerteknikk, grafisk utforming og ikke minst god tålmodighet. Du må ha kjennskap til Photoshop og InDesign.

Du vil ha som hovedoppgave å delta i utformingen av avisen i rullerende skift (omtrent en gang i måneden). Å jobbe som avisdesigner i Studvest er en god mulighet til å få erfaring med avisproduksjon hvor du må jobbe effektivt, presist og i tett og kontinuerlig samarbeid med flere.

Stillingen som avisdesigner er honorert.

Spørsmål kan rettes til:

Ansvarlig redaktør Even Hammersvik (ansvarligredaktor@studvest.no)

Nyhetsredaktør Liv Mari Lia (nyhetsredaktor@studvest.no)

Kulturredaktør Selma Turiddatter (kulturredaktor@studvest.no)

Fotoredaktør Truls Skram Lerø (fotoredaktor@studvest.no)

Powered by Labrador CMS