Studentene Jonas og Joakim så fem konserter for prisen av en

Kronbar sørget for øresus blant studentene da de arrangerte minifestival.

Publisert Sist oppdatert

– Det er et skikkelig kult konsept. Jeg er ikke særlig gira på sjangeren, men det er gøy å få servert ny musikk og samtidig drikke øl, forteller Jonas Johannessen.

Han studerer til å bli lærer ved Høgskolen på Vestlandet (HVL) og tok fredag turen til Kronbar for å oppleve minifestivalen Øresus. Sammen med seg hadde han kompisen Joakim Pedersen.

– Dette er kjempegøy, spesielt for meg som er hører mye på rock, sier Pedersen.

Da vi entrer lokalet litt over åtte er det allerede en god del mennesker der. Med øl i glasset og mingling er det tydelig at folk er klar for en helaften med musikk. Med spenningen i rommet og en time igjen til første konsert, virker det til å være god stemning rundt bordene på Kronbar.

Det var Tom Stockman Band som kom med ideen og ville skape øresus for bergensstudentene.

– Vi ville prøve noe nytt og tenkte at Kronbar var stedet å prøve det på, sier vokalist Robert Mowatt.

Fem konserter for prisen av en 

Stian Totland som er bookingansvarlig for Kronbar, ble kontaktet av Paal Wincentsen som er bassist og vokalist i Tom Stockman Band angående ideen om minifestivalen. Det har ikke blitt arrangert noe lignende tidligere på Kronbar, så Totland var giret på ideen.

– Jeg har hatt en drøm om å arrangere noe lignende over en hel helg, men det har ikke latt seg gjøre av tidsmessige årsaker. Vi er en bar drevet av 80 frivillige studenter, og det hadde vært en fulltidsjobb å arrangere en festival over en helg. Derfor var denne forespørselen midt i blinken, sier Totland.

Tom Stockman Band som la frem forespørselen om at de ville spille, og hadde allerede fått med seg bandene New Age Disco Boys, Pollution, Rusty Diamond og Møblos på laget og dermed ville studentene og andre som tok turen få en konsertopplevelse av fem ulike band for prisen av en. Noe som ikke ruinerer student lommeboken helt.

– Har dere planer om å arrangere noe lignende igjen?

– Ja, håper på det. Gir det mersmak for studentene så må vi bare «gønne» på. Det er fint å kunne fremme lokale folk som stiller frivillig på jobb, så det blir en vinn-vinn situasjon. Vi får promotere nye band og de får en scene å spille på.

Spiller og arrangerer

Tidligere i år spilte Tom Stockman i Bergen Fengsel og det ser ut til at bandet liker å spille på steder litt utenom det vanlige.

– Hvordan er det å stå som arrangør og artist for kvelden?

– Det er selvfølgelig skummelt for vi får ekstreme forventninger til oss selv, samtidig som vi er rolig og avslappet med tanke på hva vi forventer av publikum. For oss er genuinitet det viktigste og det eneste man vil oppnå er et genuint publikum, svarer Mowatt.

Kompisene Johannessen og Pedersen kan fortelle at de er venner med noen fra bandet New Age Disco Boys, som er en av de fem bandene som skal entre scenen i løpet av kvelden. Det er i hovedsak derfor de tok turen.

– Jeg tror at om det hadde vært flere musikksjangre enn bare rock, så ville det kanskje trukket til seg enda mer interesse enn det har gjort, sier Johannessen.

Likevel er de begge klar på at de er giret på kvelden og gleder seg til å høre de ulike bandene spille. Begge kompisene er fornøyde med å få mye ut av pengene.

– Nesten som å være på forelesning og ikke Backstage 

Ideen om minifestivalen fikk bandet Tom Stockman da de følte noe manglet innfor rockesjangeren, spesielt blant unge artister.

– I hovedsak er det meste kynisk, vi trenger et sted å spille også var det å se hvor det passer best i forhold til det vi vil oppnå. Man sier gjerne at det er «up and coming»-artister som spiller, men vi er jo alle «up and coming» frem til vi blir mainstream, sier Mowatt og ler.

Bandet har spilt på alle venuene musikkbergen har å by på, men ble positivt overrasket over Kronbars Backstage.

– Jeg har mange ulike opplevelser med Backstage, men Kronbar leverer. Det er et kontorlandskap med storskjerm, det blir nesten som å være på forelesning istedenfor Backstage. Det er  beste jeg har vært på!

Powered by Labrador CMS