Debatt

Husk vår tids største utfordring ved stemmeurnen

Vi vil oppfordre dere på det sterkeste til og la vår egen, andres og naturens framtid komme i første rekke, skriver Synne og Ylva Aamodt.

KLIMA: Arkivfoto fra demonstrasjon i Bergen i 2019.
Publisert Sist oppdatert

Dette er et innsendt innlegg. Innlegget gir uttrykk for forfatterens egne meninger.

Dette er et innsendt innlegg. Innlegget gir uttrykk for forfatterens egne meninger.

Nå er tiden inne for å gå til stemmeurnene, og vi unge har nok en mulighet til å si ifra. Vi er mange, vi studenter. I 2022 var det godt over 300.000 av oss. Andelen av oss som stemmer, er langt lavere. Hvorfor er det slik når det er vår framtid som står på spill?

Det er mange saker å ta hensyn til når man skal bestemme seg for hvilket parti som skal få ens stemme. Prisstigning, økte renter og skatt for å nevne noen. Dette er viktige utfordringer akkurat nå. Likevel kan ikke den største saken for vår egen, andres og naturens framtid komme i andre rekke.

Vi har opplevd stor interesse for å bli med i miljø- og utviklingsorganisasjonen vi er en del av, Spire. Det er ikke rart etter den sommeren vi er i ferd med å legge bak oss. Med hetebølger, skogbrann og flom som har herjet i Europa. To dager på rad ble det målt høyere gjennomsnittlige temperaturer på jorda enn noensinne tidligere registrert.

Ja, også her i Norge har vi fått kjenne det på kroppen. På Østlandet var det hetebølge og tørke i juni, mens i august var det ekstreme mengder nedbør og flom. Dette er framtiden klimaforskerne har spådd, og nå er den her. Vi kan ikke la vår tids største utfordring komme i andre rekke.

Derfor vil vi ikke nøye oss med å be dere, våre kjære medstudenter, kun om å stemme. Vi vil oppfordre dere på det sterkeste til og la vår egen, andres og naturens framtid komme i første rekke. For kan noe annet egentlig rettferdiggjøres?

Vil du få din mening på trykk i Studvest?
  • Send innlegget ditt på e-post til ansvarligredaktor@studvest.no.
  • Typiske innlegg er rundt 500 ord.
  • Lengre innlegg kan vurderes i noen tilfeller. Vi tar oss retten til å forkorte og redigere innlegg.
  • Vi trykker ikke innlegg som har vært publisert i andre aviser, fremstår som reklame eller som er hatske og trakasserende.
  • Legg ved et portrettbilde av deg selv.
Powered by Labrador CMS