Dropper kubjeller til 24.000 etter Jodel-storm

Juristforeningen ved UiB vedtok å bruke 24.800 kroner på kubjeller. Etter ramsalt kritikk på Jodel, har de valgt å snu.

UTHENGING. Foreningsleder Nikolai Bjerke tror flere misforståelser og dårlig kommunikasjon har ført til uthenging på Jodel. FOTO: BJØRN VILBERG.
Publisert Sist oppdatert

Denne uken ble det kjent blant studentmassen på Juridisk Fakultet ved Universitetet i Bergen (UiB) at Juristforeningen ved fakultetet hadde vedtatt å bruke 24.800 kroner på kubjeller. Nå blir det ikke bjeller likevel.

– Det kom blant annet personangrep mot oss i styret på Jodel, så derfor har vi valgt å snu, sier leder i Juristforeningen, Nikolai Bjerke.

Kommunikasjonssvikt

Bjerke forteller at kubjellene skulle være en del av et helhetlig prosjekt for å ivareta tradisjonene til foreningen og gjøre den mer synlig, og at dette var første steg i den retningen.

– Folk tenkte at dette var noe vi bare gjorde for noen få personer, men bjellene var planlagt å være i foreningen i lang tid fremover. Historisk sett har det vært en tradisjon i foreningen at den har bjeller, så det ville vi videreføre nå. Vi har vært for dårlige til å kommunisere ønsket om å gjøre Juristforeningen mer synlig, sier han.

Sure studenter på sosiale medier

Natt til onsdag kokte det over i kanalen @Dragefjellet på det anonyme forumet Jodel.

«Ble først kjent med FS (foreningsstyret, journ.anm.) sin sløsing av fellesskapets milder nå. Dette er en hån mot foreningen!», var det en som skrev.

Hen fikk støtte av flere av sine angivelige medstudenter. En annen Jodel-bruker ved Dragefjellet etterspør en offentlig beklagelse, og at de ansvarshavende personene tar konsekvensene av forvaltningen av foreningens penger.

«Noen må seriøst gå i FS. Hele bjellegate vitner om så elendig dømmekraft at de ikke er skikket for å ha et sånt verv. Dette er rett og slett katastrofe. Noen må ta ansvar. I det minste bør de offentlig beklage seg!»

– Skal tåle kritikk

Bjerke sier det er synd at de ikke vet hvem det er som kritiserer dem.

– For alt vi vet kan dette ha vært folk fra andre fakulteter, eller noen som ikke har tilknytning til universitetet i det hele tatt.

Han understreker at kritikk er noe man må tåle som studentforeningsleder, men at et sted går grensen.

– Dette ble en gapestokk med personangrep, og det er ikke greit. Jeg tror folk hadde ordlagt seg annerledes om de ikke var anonyme, sier han.

Økonomisk bærekraftig

Juristforeningsleder Bjerke bedyrer at 24.800 kroner på kubjeller var økonomisk bærekraftig, og en engangsutgift som ville komme mange til lags i årene som kommer. Ifølge Juristforeningens budsjett har de om lag 300.000 kroner i overskudd.

– Nå vil pengene stå som en ubrukt budsjettpost, sier han.

Møte på Straffbar

Etter stormen av reaksjoner har ledelsen i Juristforeningen nå kalt inn til møte på fakultetsbaren Straffbar torsdag 27. september klokken 16:15. Selv om kjøpet av bjeller er avlyst, vil møtet gå som planlagt.

– Vi kommer til å informere om at vi har endret standpunkt, og så skal vi ta et oppgjør med Jodel-bruken på fakultetet, forklarer Bjerke.

Powered by Labrador CMS