Nyhet

Flere tilfeller av hærverk og et innbrudd på MatNat

Nå oppfordrer eiendomsdirektøren studenter og andre til å melde fra om de observerer mistenkelig oppførsel på universitetets eiendommer.

ARKIVFOTO: Silje Fridén
Publisert Sist oppdatert

I 04.00-tiden natt til fredag 18. september meldte en vekter fra til politiet om at det er observert en mann som har tatt seg inn i Realfagsbygget på Nygårdshøyden. Mannen skal ha forsøkt å bryte opp gitteret inn til Sammen-kantinen på bygget. 

I september er det registrert flere tilfeller av hærverk og et innbrudd på det matematisk-naturvitenskapelige fakultet (MatNat) ved Universitetet i Bergen (UiB). Om det er noen sammenheng mellom hendelsene er for usikkert å si noe om, ifølge politiet. 

Politiførstebetjent ved avsnitt for etterforskning, Even Magnus Aspli i Vest politidistrikt, bekrefter at det er pågrepet en person i forbindelse med hendelsen.

Personen beskrives som en kjenning av politiet, men har ennå ikke blitt avhørt ettersom vedkommende for øyeblikket blir tatt hånd om av helsepersonell. 

– Det har blitt herjet 

På spørsmål om skadeverk forteller Aspli at den siktede i saken har begått hærverk inne i byggets kantine, samt slengt fra seg en del gjenstander. Blant annet en sykkel skal ha fått hard medfart. 

– Det ser ut som at det har blitt herjet en del. Særlig gitterporten til kantinen som er forsøkt brutt opp, viser tydelig at det er brukt makt, forteller Aspli. 

Bør vurdere sikkerheten

Er det sannsynlig at slike hendelser skjer oftere nå som det er mindre folk i og rundt byggene på campus?  

– Vi har ikke noe konkret statistikk over dette, så det blir kun spekulasjoner, men vi kan ikke utelukke at slike hendelser vil skje oftere når det er mindre studenter og ansatte på byggene. Man kan tenke seg at det i perioder med mindre folk bør gjøres en vurdering av bygg og driftsansvarlige om sikkerhetstiltakene knyttet til aktuelle bygg er tilfredsstillende i perioder det er færre personer tilstede.

Heldigvis sjeldent med slike hendelser

Eiendomsdirektør Kjartan Nesset ved UiB bekrefter at det er levert en anmeldelse på hendelsen. 

–  Det har vært et innbrudd hvor det ble stjålet en sykkel og en mobiltelefon, samt begått en del hærverk på universitetets eiendom. Etter pågripelsen politiet gjorde har gjenstandene kommet til rette. Dessverre har vi hatt flere uønskede hendelser i september med hærverk, i tillegg til dette innbruddet. 

Nesset forteller at slike hendelser heldigvis er sjeldne, og at de fortløpende kan gjøre tiltak om det skulle bli nødvendig. Han oppfordrer studenter og andre til å melde fra om de observerer mistenkelig oppførsel på universitetets eiendommer. 

Powered by Labrador CMS