Flytter deler av driften til nabobygg

Rom i Kjelleren kan bli stengt i korte perioder.

OPPUSSING. NHH skal pusses opp for en halv milliard kroner. – Studentene vil merke at det bygges, sier prosjektleder Eivind Drange. ARKIVFOTO: NORA ELVESTAD.
OPPUSSING. NHH skal pusses opp for en halv milliard kroner. – Studentene vil merke at det bygges, sier prosjektleder Eivind Drange. ARKIVFOTO: NORA ELVESTAD.
Publisert Sist oppdatert

I september ga regjeringen klarsignal til en oppussing av NHH for en halv milliard kroner. Under oppussingen, som starter i april til neste år, vil store deler av NHHs lokaler stenges av. Prosjektleder Eivin Drange forsikrer likevel om at oppussingen ikke skal få store konsekvenser for studentorganisasjonene som har lokaler på skolen.

– I utgangspunktet var planen å stenge Kjelleren i de to årene oppussingen vil pågå, men vi har jobbet for en bedre løsning for organisasjonene som holder til der, forteller Drange.

Stenging i korte perioder

Selv om Kjelleren ikke skal pusses opp er det mye tekniske anlegg som befinner seg der. Arbeid på de tekniske anleggene vil gjøre at Kjelleren blir kraftig berørt, forklarer prosjektlederen.

– Løsningen vi har kommet fram til er at Kjelleren som en hovedregel skal være åpen hele tiden, men at det kan komme sporadiske stengninger av enkeltrom så lenge byggingen pågår, sier han.

Det vil være snakk om stenging av rom for en eller flere dager. Når dette skjer vil organisasjonene bli varslet om, forsikrer Drange. I tillegg vil Kjelleren stenges i sommerferien.

– De kan ha normal drift, men med noen nedstengninger innimellom, sier Drange.

Leier midlertidige lokaler

For å kunne fortsette med normal drift mens bygget pusses opp skal NHH leie lokaler i Merinobygget noen minutter unna. Der vil både studentforeningen og undergruppene som i dag har lokaler i bygget som skal pusses opp få midlertidige lokaler. Flere forelesninger og eksamenslokaler vil også bli flyttet til Merinobygget.

– Studentene vil merke at det bygges. De vil måtte gå ut for å bevege seg mellom de ulike delene av skolen. Da går de på en byggeplass og sikkerheten blir viktig, sier Drange.

NHHS fornøyde

– Vi er veldig fornøyd med hvordan det har blitt. Det så først ut som vi ville bli veldig hardt rammet av oppussingen, sier eksternansvarlig Kristoffer Bakke i studentforeningen NHHS. 

Han er glad for at de kan flytte til de midlertidige lokalene i Merinobygget, og at Kjelleren bare vil bli stengt i kortere perioder.

– I begynnelsen av prosessen var det snakk om å flytte virksomheten vår til Bontelabo. Det ville vært veldig uheldig for foreningen da det er et stykke unna NHH, sier Bakke.

Videre sier han at store arrangementer som UKEN og Symposiet ikke vil bli påvirket av oppussingen.

Powered by Labrador CMS