Nyhet

Fylkesmannen snur: Gir grønt lys til studentboliger på Brann Stadion

Nå er Sammen ett skritt nærmere studentboliger på fotballklubbens søndre tribune.

Publisert Sist oppdatert

I februar ga Kunnskapsdepartementet penger til at det skulle bygges studentboliger på Brann Stadion. I slutten av september mente imidlertid Fylkesmannen i Hordaland at byggeplanene hadde så vesentlige mangler at de ikke burde godkjennes.

Nå snur fylkesmannen og gir grønt lys til prosjektet, melder BA.

Ønsket hurtig byggestart

Brann ønsket i utgangspunktet å starte byggearbeidet så tidlig som mulig, slik at bare 2018-sesongen ville bli påvirket av redusert kapasitet. Innsigelsen fra fylkesmannen og naboene forsinket denne prosessen.

Fredag forrige uke sendte Fylkesmannen et svar til Plan- og bygningsetaten i Bergen kommune hvor de trakk innsigelsene, ifølge BA.

– De har imøtekommet merknadene våre. Planen var litt løs i fisken første gang vi fikk den inn, men de har strammet den opp, sier saksbehandler hos Fylkesmannen, Torgeir Flo til avisen.

Opp til medlemmene

Nå er det opp til Branns medlemmer og byens politikere å vedta planene. Studentsamskipnaden på Vestlandet (Sammen) og Brann har allerede undertegnet en avtale, men det er til slutt opp til medlemmene i klubben å bestemme om prosjektet skal gjennomføres

– Styret kommer til å kalle inn til et ekstraordinært årsmøte for å fatte en endelig beslutning, sier daglig leder i fotballklubben til BA.

Powered by Labrador CMS