UiB-ansatt hadde over 900 gram metamfetamin

En vitenskapelig ansatt ved universitetet ble mandag dømt for ulovlig besittelse av store mengder narkotika og våpen.

ARKIVFOTO: ØRJAN ANDREASSEN
Publisert Sist oppdatert

Personen som er ansatt ved Universitetet i Bergen (UiB) var siktet for blant annet å ha mottatt store mengder narkotika, samt å være i besittelse av slåsshansker og kniv.

Mandag denne uken tilsto han i retten. Han har også gitt samtykke i at saken skulle bli avgjort ved en tilståelsesdom.

I dommen står det at personen i 2015 skal ha mottatt følgende:

  • 904,6 gram metamfetamin.
  • 253,8 gram hasj.
  • 71,27 gram cannabis.
  • 17,44 gram cannabisekstrakt.
  • 402 amfetamintabletter.
  • 27 Clonazepan-tabletter.
  • 10 Kodein-tabletter.

Han brukte også jevnlig amfetamin, hasj og narkotiske tabletter. I tillegg kjørte han bil uten gyldig førerkort.

– Levde et dobbeltliv

Ifølge mannen selv skal han aldri ha vært selger av narkotika, men han sier til BA at han for to år siden traff en person som spurte om han kunne oppbevare noe.

– Jeg sa ja, men det viste seg å være helt andre mengder enn det jeg forestilte meg. Jeg følte meg truet, han gikk rundt med et svært våpen rundt halsen, samtidig ga det meg en stabil tilgang til amfetamin, sa akademikeren til Bergensavisen.

Ifølge BA skal han etter pågripelsen for to år siden ha klart å beholde jobben ved universitetet. Han skal til og med ha fått flere oppgaver og mer ansvar.

– Jobben er det som har holdt meg i live. Da det sto på som verst, gikk jeg på tomgang og gammel erfaring. Jeg levde et dobbeltliv, sier han til avisen.

Får samfunnsstraff

Påtalemyndigheten foreslo at straffen skulle settes til samfunnsstraff i 420 dager, eller fengsel i et år og ni måneder. Retten endte opp med å dømme han til samfunnsstraff i 390 timer eller fengsel på et år og åtte måneder.

I akademikerens favør ble det lagt vekt på at kortene ble lagt på bordet umiddelbart ved pågripelse og at han erkjente straffskyld uten videre. I tillegg gikk det lang tid fra pågripelsen til domfellelsen, uten at siktede kunne lastes for dette. Det er også formildende.

Den siktede samtykket til samfunnsstraff og erklærte at han vedtok dommen.

Powered by Labrador CMS