Dette er en appell til alle med utovertiss: plis lær dere å treffe do når dere tisser stående, eller gjør ditt fornødne i sittende stilling.

STÅ STØTT. Etter en gjeng empiriske undersøkelser har Bjørn Vilberg laget en guide til deg som bommer på do. Foto: Julie Helene Günther.


Annonse
APROPOS

Klokka er halv ti en onsdag kveld i januar. Jeg er på Hectors Hybel og koser meg gløgg. Siden ølen er billig og blæra liten, har jeg væske nok i kroppen til å kunne slukke en liten skogbrann. Jeg går til toalettet, men det som møter meg i avlukket fyller meg med avsky for alle med utovertiss: urin på gulvet.

Kunststykket å bomme på pissoaret er intet annet enn imponerende. Jeg har all forståelse for at det kan haste med å tømme tanken, men det trenger da vitterlig ikke gå på bekostning av gulv og sko. Tenk så dritt det er å tråkke i noen andres avfallsstoffer, og jeg sender all min sympati til de stakkars jævlene som til slutt må vaske sølet.

Det er tydeligvis ikke heller bare berusede personer som presterer å tisse alle andre steder enn i pissoaret. Doene på studentsenteret og Kvarteret lider samme skjebne. Siden dette er et så utbredt fenomen/problem, tar jeg meg friheten til å legge ved en liten migeguide til alle som på død og liv skal stå og slå lens:

1. Stå støtt. Ikke svai fram og tilbake mens slangen dreneres. Her kan du bruke trikset vi alle lærte i gymtimen på barneskolen. For å stå fjellstøtt står du med beina fra hverandre på linje med skuldrene dine.

2. Stå over pissoaret, ikke foran. Dette er spesielt lurt for eldre herremenn som sliter med dårlig trykk i brannslangen.

3. Ikke begynn med akten før du har sørget for at punkt 1 & 2 er unnagjort. På denne måten forhindrer du uhell, som å tisse på gulvet eller få en liten skvett på buksa. Gud, tenk så flaut!

4. Etter fullført ringling rister du utstyret lett, men grundig, og putter den i buksa. Husk at mer enn to rist anses som «egentid», og er ikke lov på offentlig toalett.

5. Vask hendene med såpe og vann.

Godt jobbet, du har nå lært å tisse.

Ta hensyn til andre. Hvis du absolutt skal søle litt, kan du i hvert fall ta litt dopapir og tørke opp etter deg. Unisextoaletter blir mer og mer vanlig, noe som betyr at det ikke lenger bare er halve befolkningen som må leve med dine forbrytelser.

Hvis du er for lav eller på andre måter ikke klarer å stå og tisse, er løsningen så enkel at du kan sitte. Til slutt må du huske at det ikke er kult å være voksen og ikke klare å treffe blink.

Kommentarer

kommentarer