Den halv-store (og halv-seriøse) is-testen

Studvest har testet nyheter på isfronten – så du slipper.

NYHETER: Studvest har testet nyheter, og noen gamle klassikere. Ikke alle slo like godt an.
Publisert Sist oppdatert

Is er, og har etter alt å dømme alltid vært, en viktig del av nasjonaldagen vår, også kjent som 17. mai. Det er tross alt den eneste dagen i året hvor man har retten til å spise så mye is man orker, selv når man på papiret har blitt voksen.

Det er likevel lett å havne i samme spor som fjoråret. Så, om du er nysgjerrig på nykommerne i kjøleboksen, nye smaker eller usikker på bunads-søl-faktoren til en is, har du kommet til rett sted.

Panelet besto av: Amalie Røstbø, Inger Blom Huus, Vilde Alstad, Selma Turiddatter, Emily Dishington og Håkon Kummermo. 

Studvest har tatt høyde for alt i denne halv-store (og halv-seriøse) is-tesen, så du kan stille forbredt på 17. mai.

Twister-is: catfish-is 

Pris: 24 kroner

Twister-isen var for mange en fast følgesvenn i barndommen, og har vært en gjenganger på mange all-inclusive ferier. Forventingene var derfor store når vi skulle smake denne isen 15 år senere. Men dette var dessverre en klassisk «Catfish-is». Innpakning fremkalte gode barndomsminner, men isen i seg selv har en veldig lite innbydende gusjegrønn farge.

TRIST: Denne isen hadde litt trist utseende, men den var heldigvis veldig god.

Men, vi dømmer selvfølgelig ikke basert på utseende, og isen smaker faktisk veldig godt! Dette er et bombesikkert friskt avbrekk fra både pølser og kaker på nasjonaldagen. Og på bunads-søle-faktoren, kommer Twister faktisk seirende ut blant røkla. Her skal det godt gjøres å søle.

Haribo: Den perfekte is for miljøsvin 

Pris: 23 kroner

Haribo-isen hadde vært et godt alternativ for den yngre garde – om den ikke kom med en IQ-test. Hele konseptet med å pumpe ut isen er et garantert bunads-uhell. En is skal tross alt ikke behøve sikkerhetsinstrukser. 

Smaken imponerte heller ikke panelet. Den ble stemplet som kunstig og litt ekkel i smaken. Haribo-bjørnene hevet smaken litt, men de var både litt små og litt for få, og var derfor ikke nok til å døyve miljøsamvittigheten fra all plastembalasjen. 

Nuts: Liten, men god
BRUKSANVISNING: Dette er den første isen panelet har opplevd som trenger bruksanvisning.

Pris: 22 kroner

Denne isen er lett å beskrive: Den ligner veldig på Snickers. 

De kvinnelige kollegene i panelet mente at denne isen var litt i det minste laget. Den eneste mannlige representanten syns derimot den var helt gjennomsnittlig i størrelsen. Uansett var dette var en slager på smaksfronten! Den er like god, men mindre mektig enn konkurrenten fra Snickers. Du kan trygt spise denne på 17. mai, og fortsatt orke å spise mange flere kakestykker og is.

Om du ikke vil ha søl på bunaden din er dette også et godt alternativ. Selv om isen ikke har pinne, er den såpass liten at den ikke rekker å smelte.

Donut: Skuffende Syden-is
MINDRE MEKTIG: Nuts har smaken til Snickers, men er mindre mektig.

Pris: 22 kroner

Donut-isen skuffet panelet fra start til slutt. For det første var det flere som mente at formen var «upraktisk og teit», men de er åpenbart ikke bevandret i dounts-markedet. Isen fikk tilnavnet «Syden-is», som blir definert slik: En is som ser morsom ut, men som alltid skuffer. 

Den smakte veldig lite, samtidig som den klarte å ha en kunstig smak. I tillegg har den en garantert bunad-søle-faktor. Hvis det var én ting panelet var enige om, var det at ingen skulle kjøpe denne isen igjen. 

Dyrepark-isen: Gammel klassiker i ny drakt 

Henning Olsen

Pris: 24,90 kroner

UPRAKTISK: Det er nok umulig å spise denne uten å søle, tror samtlige av paneldeltagerene.

Den neste isen er en gammel klassiker, som geniene i Hennig Olsen konkluderte med at de måtte forandre på. Hvorfor, lurer vi på? Hvorfor? Det er den selveste Dyrepark-isen! Dette har skapt sterke reaksjoner, folket var faktisk sjokkert, ifølge Dagbladet.

Alt vi tenkte på da vi spiste denne, var hvor god den gamle Dyrepark-isen var. De nye saftis-smakene lever ikke opp til de gamle, og uten vaniljeisen mister isen en viktig x-faktor.

Nytt er nødvendigvis ikke alltid bedre, altså. Her kreves det boikott frem til Hennig Olsen tar til fornuft.

Dumle snacks: Den smaker ordentlig Dumle!

Pris: 30 kroner

Dumle snacks er nok den isen som gjør en best jobb på å faktisk gi det den reklamerer for. Det er en Dumle-is som smaker Dumle. Og vi elsker det! Den er ikke altfor stor, men er likevel mektig. Dette er en god is, men kan nok bli litt kvalmende i lengden.

BOIKOTT: Denne blir nok ikke kjøpt før Hennig Olsen tar til fornuft

Derfor er det nok lurt å la den ligge dersom promillen din går over en, samtidig som det skal godt gjøres å søle på bunaden med denne. Men på bunads-fronten er det et solid alternativ, her skal det godt gjøres å søle.

Nude exotic fruits: Dårlig ettersmak av 18. mai

Hennig Olsen

Pris: 26,90 kroner

På nasjonaldagen har du muligheten til å unne deg hva enn du ønsker av godsaker. Dette bør ikke være en av de tingene. 

Denne isen er faktisk symbolet på at den nasjonale ortoreksien har gått for langt. Det er ikke nødvendig å reklamere for antall kalorier på et is-papir. Og når det først skal være et sunnere alternativ, er det dumt at den smaker som Coops billige tropisk juice, med en dårlig ettersmak av 18. mai. På den positive siden, er det en trygg is å spise dersom du vil garantere null søl på bunadsskjorta.

KARAMELL: Karamellklumpene var prikken over isen.

GIKK DU GLIPP AV DISSE HALV-STORE OG HALV-SERIØSE ANMELDELSENE?

SUNNERE ALTERNATIV: Denne isen reklamerer med at den er et sunnere alternativ. Panelet mener det ikke trengs på 17. mai.
Powered by Labrador CMS