Studenter slenger seg på instagramtrend

De blander humor og estetikk gjennom å vise universitetsbygg på sosiale medier.

ANONYME. For å unngå trynefaktor på instagramkontoen, ønsker studentene å være anonyme. FOTO: NORA ELVESTAD
Publisert Sist oppdatert

To kvinnelige studenter ved Universitet i Bergen (UiB) har opprettet instagramkontoen «uib_aesthetics», en representasjon av estetikken i, rundt, og ved UiB. For å opprettholde susen vedrørende hvem som styrer kontoen, ønsker jentene å være anonyme. De har vi valgt å kalle «Olaug» og «Bodil»

– Hvis folk vet hvem vi er oppstår det en trynefaktor, sier «Olaug» (25).

Bodil (25) legger videre vekt på at kontoen ikke skal forbindes med deres egne personligheter.

Estetikkeventyret begynte ved semesterstart i august 2017, og er i dag en aktiv konto med rundt 460 følgere.

– Vi motiverte en venninne i Oslo til å starte en estetikkonto for Universitetet i Oslo, og da ble vi enige om at vi skulle lage en for UiB også, sier Olaug, som videre forklarer at motviasjonen bak kontoen ligger i deres forkjærlighet for internett.   

– Vi lever på internett og det er gøy å få likes, sier Bodil lattermildt.

– Jovialaktig humor

– Vi legger ut bilder av ting vi syns er både pent og stygt, sier Olaug og viser fram et bilde hun fikk tilsendt fra psykologisk fakultet.

Bildet er av et bord hvor det fortsatt ligger en rød juleserviett som duk langt ut i januar.
– Vi prøver å vise fram det som er på universitetet, også skriver vi kommentarer. Det er en jovialaktig humor, sier Bodil.

Selv om de er to stykker som driver kontoen fra UiB forsøker de å bruke en gjennomgående lik type humor. Likevel forklarer Olaug at hun skriver på en annen måte enn venninnen.

EKSEMPEL. På Instagram la kontoen ut at UiB hadde duk til jul langt ut i januar. FOTO: uib_aesthetics

– Jeg tror det er blandingen av personlighetene våre som gjør det spennende, mener Bodil.

Vil dekke alle fakulteter

Målet er å kunne dekke alle fakultetene ved UiB ved å ta bildene selv, eller få tilsendt bilder fra følgere. 

Studentene opplyser om at de dekker de fleste fakultetene selv, men har ikke mulighet til å være overalt.

– Vi har egne liv, så det er ikke slik at vi rekker opp til Haukeland. En femtedel av bildene vi legger ut, får vi tilsendt, sier Bodil.

UiB liker initiativet

Ved UiB har det siden 2010 vært et estetisk utvalg i virksomhet. Utvalget er blant annet satt sammen av studenter og leder Siri Meyer (65), professor i kunsthistorie. Et av mandatene er å sørge for kunstnerisk utsmykking av UiB.

– Det kræsjer med hvor stygt det er mange steder på universitetet. Vi skal fange essensen av UiB, sier jentene da de konfronteres med dette.

På spørsmål om hva hun syns om at noen har tatt initiativ til denne instagramkontoen svarer leder for Estetisk Utvalg, Siri Meyer:

– Det syns jeg er bare morro!

Even Berge (58), avdelingsdirektør ved eiendomsavdelingen ved UiB, syns også kontoen er helt fabelaktig. 

– Det at noen bryr seg om estetikken er veldig fint, mener han.

Berge forteller videre at i UiBs mangfoldige bygningsmasse på rundt nitti bygg så forekommer det ymse kvalitet og utforming, samtidig som han mener at noe er fantastisk fint.

– Historisk sett er det blitt brukt for lite midler på byggene våre. Dette har ført til at vi har et etterslep på vedlikehold.

Håper flere legger merke til kontoen
UiB har som mål å ha en form for kunstnerisk utsmykking i alle bygg, opplyser Meyer. Estetisk Utvalg har blant annet jobbet med å få grafitti på flere av universitetets bygninger.
Jentene er enige i at det er mye forskjellig å ta av.

– Det at vi kaller det uib_aesthetics antyder at det er en estetikk som går igjen på Høyden, men det er det jo ikke. På Studentsenteret så ser det jo for eksempel nytt og flott ut. Det blir jo  litt forskjellig, sier Olaug.

Even Berge legger til at det er behov for mer utsmykking. Han håper instagramkontoen fører til at folk engasjerer seg, og sier at det dessuten er fint å bli gjort oppmerksom på det.

– Jeg håper faktisk at studentene bruker kontoen. Jeg skal i alle fall sørge for at noen gjør det her hos meg, sier han.

Studvest kjenner identiteten til personene bak instagram-kontoen uib_aesthetics.

LIKER KONTOEN. – Fint at noen bryr seg, sier avdelingsdirektør i eiendomsavdelingen ved UiB, Even Berge FOTO: NORA ELVESTAD
Powered by Labrador CMS