Nyhet

Det påtroppende byrådet vil ha «innovative studentboligløsninger»

Den nye byrådsplattformen er ventet i begynnelsen av neste uke.

FLYTENDE BLOKKER: Slik ser planene ut for boligblokken som har blitt foreslått til å ligge utenfor Dokken. Den kan bli realisert under det nye byrådet. FOTO: Aquademica AS
Publisert Sist oppdatert

Siden september har Høyre, som ble det største partiet i årets lokalvalg, sittet i forhandlinger med andre partier på borgerlig side med et mål om å finne grunnlag for et byrådssamarbeid.

Først forsøkte byrådslederkandidat Christine Meyer å danne flertall sammen med Venstre og Kristelig Folkeparti, men måtte i stedet vende seg til de såkalte «tunnel-partiene» som ønsker bybane til Åsane i tunnel bak Bryggen i stedet for langs den.

6. oktober inngikk Høyre en avtale om samarbeid med Fremskrittspartiet, Senterpartiet, Bergenslisten, Industri- og næringspartiet og Pensjonistpartiet.

Selve byrådsplattformen er ventet i begynnelsen av neste uke, men Studvest kan melde om at det nye byrådet åpner for innovative løsninger for nye studentboliger i plattformen. Høyre har tidligere uttrykt støtte for den flytende boligblokken på Dokken, som ble lansert tidligere i år.

Det påtroppende byrådet ønsker også å etablere et pilotprosjekt med boliger for studenter og eldre, der en student kan bo rimelig i bytte mot å være en god nabo og tilbringe tid sammen med de eldre. Det er foreløpig ikke kjent hvordan det skal fungere i praksis.

Det var i februar det ble kjent at selskapet Aquademica AS har inngått en samarbeidsavtale med Sammen om å se på mulige studentboliger utenfor Dokken. Planene som ble lagt fram viste 516 studentboliger som skal være identiske, ha eget bad og kjøkken og romme 24 kvadratmeter.

– Jeg er positiv til alle ideer som kan gi flere sentrumsnære studentboliger. Forutsetningen for et slikt prosjekt er at det er teknisk gjennomførbart og at det er mulig å realisere de med en husleie som ligger på det nivået vi tilbyr ellers i Bergen, sa Sammen-styreleder Amalie Lunde til Studvest den gang.

Det ble anslått en leiepris på 8.500 kroner, noe Lunde uttrykte at er for høyt til at Sammen vil gå inn for det.

Saken var oppe på bystyremøtet i februar i år, og det ble fattet vedtak om at det kan være interessant å se på flytende konstruksjoner i forbindelse med planene for den nye bydelen som er planlagt på Dokken.

Powered by Labrador CMS