– Jeg trente i trappa inne på senteret fordi det var så fullt

Sammen selger treningskort som aldri før. Det skaper ventelister og kamp om plassene.

SPORTY. Jusstudentene Lisbeth Skaanes (t.v.) og Laxshitha Arumugadas er fornøyde med treningstilbudet til Sammen, men har merket at det etter nyttår har vært mange om benet. FOTO: ADRIAN GRINDBAKKEN
Publisert Sist oppdatert

Jusstudentene Lisbeth Skaanes (21) og Laxshitha Arumugadas (20) har begge merket en økt kamp om plassene på treningssentrene.

– Særlig etter nyttår har det vært et veldig fullt, sier Skaanes.

Trene Sammen er enig i at situasjonen så langt i år ikke har vært optimal. De kan informere om at de har hatt opp i mot 18.000 solgte kort så langt i år, noe som er en medlemsvekst på 15 prosent i omsetning. Det er høyere tall enn noen sinne.

– Det er ikke noe tvil om at det er flere som trener på treningssentrene våre enn før. Det er rett og slett vanskelig å tilfredsstille alle behov i januar og februar, sier Bård Johansen, direktør i Trene Sammen.

Trening i trappen

Medlemsveksten har ført til at det blir trangere om plassen på treningssentrene.

Skaanes på sin side måtte ty til en mer utradisjonell løsning da det var fullt inne på alle rom og saler.

– En gang tok jeg og ei venninne med oss egen treningsmatte og trente i en trapp inne på treningssenteret på Studentsenteret, forteller  Skaanes..

– Fungerte det bra?

– Nja, det gikk jo, men det var ikke optimalt. Det hadde ikke gått hvis noen måtte forbi i trappen. Det var veldig rart å trene i en trapp, sier Skaanes om situasjonen.

Lange ventelister

På Trene Sammen sine nettsider kan man booke gruppetimer tre dager i forveien. Den siste tiden har det vært lange ventelister på gruppetimene.

MEDLEMSVEKST. Direktør i Sammen Trening, Bård Johansen, kan fortelle at de har solgt over 18.000 treningskort etter nyttår. Det er en medlemsvekst på 15 prosent. FOTO: BEATE FELDE

–  Det er helt tydelig at det har tatt av i år. Når man kommer på venteliste for ente gang, er jo ikke bra i det hele tatt, sier Johansen, om de lange ventelistene.

Skaanes kan fortelle at de også har merket at ventelistene fort blir fulle. Hun mener det er en trend at folk melder seg på med en gang for å sikre seg plass uansett, og heller melder seg av etterhvert hvis de ikke kan likevel.

– Det gjør det vanskelig å planlegge at man skal på en time, sier hun.

Setter inn tiltak

Direktør Johansen  legger til at det er satt i gang en rekke tiltak for å løse situasjonen.

På lang sikt ønsker Trene Sammen å utvide tilbudet på Fantofthallen og på Kronstad. I tillegg er det satt opp flere faste timer og såkalte «pop-up»-timer frem til påske, for å lette på trykket.

– Vi har et godt tilbud, og planlegger et enda bedre et, fastsetter Johansen.

– Vi får jo ikke tid til å trene selv engang, legger han spøkefult til.

– Mye for prisen

På tross av lange ventelister og kamp om plassene, er Skaanes og Arumugadas klare på at de ikke har tenkt til å gå over til et annet treningstilbud.

– For meg er det bra at de har så mange ulike treningssentere jeg kan bruke, så jeg har ikke vurdert det. I tillegg er prisen veldig god, så da er det bedre å være strategisk i valg av treningstid, sier Arumugadas.

Både hun og Skaanes kan fortelle at de gjerne velger treningstider som ikke er så populære, for å kunne unngå kø og ventetid. De trener gjerne om morgenen for å unngå trøkket på kvelden.

– Mellom fire og syv på ettermiddagen og kvelden så er det nesten umulig å trene. Det orker vi som regel ikke, forteller Arumugadas.

Powered by Labrador CMS