De lover nye tider på serveringsområdene til de forskjellige studiestedene.

POPULÆR: Kaffebaren på BI er ofte besøkt av studentene. Snart kan det komme lignende tilbud også på andre studiesteder. FOTO: BEATE FELDE


Annonse

For mange morgentrøtte studenter er kaffe en livsnødvendighet. Direktør Mat & Drikke i Sammen, Ørjan Vågstøl, avslører at de jobber med et helt nytt konsept, med større satsing på kaffebarene rundt på fakultetene. Neste uke åpner blant annet en ny kaffebar på Realfagsbygget.

– Vi er i startfasen ennå, men planen er at det blir et nytt totalkonsept, sier Vågstøl.

De planlegger også å gjøre endringer på Studentsenteret. Vågstøl opplyser om at planene om ombygging på Studentsenteret ikke er helt godkjente ennå. Så langt inkluderer de nytt serveringsområde og en ny varmdisk til kafeteriaen. I tillegg vil Muntlig og kaffebaren bli slått sammen til ett område med nye sitteplasser.

Videre legger han til at serveringsområdene på Studentsenteret forhåpentligvis vil stå ferdig etter sommeren, dersom planene blir godkjent.

SATSER. Direktør for Mat & Drikke i Sammen, Ørjan Vågstøl, avslører at Sammen satser på et nytt konsept for kaffebarene rundt på institusjonene. FOTO: BEATE FELDE

Ikke fornøyd med dagens tilbud

Rett utenfor Muntlig sitter Inga Lang, som i år studerer frie emner. Hun forteller at hun ofte sitter i kantina, men at hun ikke er helt imponert over dagens tilbud.

– Jeg hadde gjerne benyttet meg av en kaffebar av god kvalitet her på Studentsenteret. Folk kommer jo hit uansett, så en bedre tilbud hadde vært positivt for mange, mener studenten.

Hun ser imidlertid også mulige konkurrenter så nærme som på Høyden.

– Jeg tror at enkelte fortsatt vil gå andre steder der de serverer gratis kaffe. Men er man opptatt av kvalitet, vil nok en eventuell kaffebar på Studentsenteret vinne den kampen, konstaterer Lang.

FORHÅPNINGSFULL. Student Inga Lang tror mange studenter hadde benyttet seg av det planlagte tilbudet. FOTO: BEATE FELDE

Studentenes egen kaffebar

Vågstøl sier at Sammen gjerne vil være studentenes foretrukne sted når de skal velge kaffe, og legger til at det er flere fordeler med at kaffebarene ligger på campus.

– Først og fremst er vi jo der studentene er. De bør vite at hos Sammen har de sin egen kaffebar med god atmosfære, med høy kvalitet på kaffe, mat og kundeservice.

Videre sier direktøren at Sammen er klar over at dagens studenter gjerne utforsker mange alternativer når de skal velge kaffe, men at han håper Sammen fremover vil bli deres foretrukne sted.

Prisene vil være tilsvarende som i skrivende stund, forteller Vågstøl. Han legger likevel til at de har planer om å få til en løsning med lojalitetsavtaler på en app tilknyttet Sammen. 

BI-studentene er først ute

Sammen driver mange serveringssteder rundt om på studiestedene på Vestlandet. Vågstøl mener at kaffebaren på Slippen på BI er en av de fineste kaffebarene Sammen driver. 

En av dem som er fornøyd med konseptet på BI er markedsføringsstudent Julie Helgesen. Hun forteller oss at hun besøker kaffebaren ofte og at hun gjerne drikker tre til fire kopper kaffe om dagen.

POPULÆRT STED. Julie Helgesen som studerer ved BI, er svært fornøyd med skolens kaffebar. FOTO: Beate Felde

– Jeg elsker denne løsningen! Det er en mer avslappet atmosfære her, og man føler virkelig at dette er studentenes eget sted, sier hun.

BI-studenten forteller videre at venner som studerer andre steder har vært innom og er imponert over konseptet. På spørsmål om hun tror det vil slå an på de andre studiestedene, er hun sikker i sin sak.

– Det tror jeg absolutt! Det hjelper veldig at det er så nærme der man har forelesninger, da slipper man å gå så langt.

Ikke et nytt fenomen

Vågstøl understreker at kaffebarer ikke er noe nytt for Sammen. De åpnet sin første kaffebar på Universitetsbiblioteket ved HF i 2006. Det som nå er nytt er at de vil satse mer på tilsvarende konsepter. Mat & Drikke-direktøren forteller også at fokuset deres er kvalitet. Videre meddeler han at de har inngått en avtale med kaffebrenneriet Solberg & Hansen.

– Vi må være like gode på kvaliteten på både kaffebønnene, produktene og baristaene som konkurrentene våre, sier Vågstøl,

Etter fusjoneringen har Sammen lagt merke til at studentene beveger seg mer. Når noe tilbys på én av campusene på Vestlandet, får de fort forespørsler fra studenter andre steder om at de gjerne vil ha det samme. Dette gjorde at ønsket om en gjenkjennbar profil for alle kaffebarene ble forsterket, forteller Vågstøl.

–Nå er det slik at de åtte kaffebarene våre har hver sin identitet. Vi ønsker å gi de en mer gjenkjennelig konseptfølelse, man skal skjønne at det er en Sammen-kaffebar man har kommet inn i, sier han.

Kommentarer

kommentarer