Litt for am­bi­si­øst?

OVERKOMMELIG. En god venn sa til meg for noen ju­le­fe­ri­er si­den at han det­te året bare had­de satt seg lave og kon­kre­te mål. Illustrasjon: Anna Jakobsen


Apropos

Alle dannede mennesker med reelle ambisjoner i livet, har til enhver tid en solid liste med forsetter de skal ta med seg gjennom det nye året.

Som kjent har nyttårsforsettere en tendens til å alltid lykkes i sine hig etter å bli en ny versjon av seg selv. Det skulle bare mangle.

Du må ikke fortvile om du ennå ikke har bestemt deg for hvilke tiltak du skal iverksette for å bli en bedre person; jeg skal ta deg gjennom et utvalg solide lister produsert de siste årene. Her er det bare å velge og vrake for å skreddersy den nye deg.

Etter all sannsynlighet er de også høyst nødvendige.

Hvis du går litt bøyd i ryggen, kan det være en idé å rette seg opp. Om du har en tendens til å utsette ting, må du begynne å bli mer produktiv. Vi kan alle gå på en sukkersmell, men for all del, meld deg inn på en treningssenter. Vil du se freshere ut, bør du skifte ut garderoben, helst innen februar.

Litt for ambisiøst for deg?

Jeg har i anledningen gravd frem et knippe målrettede, og til dels eventyrlystne, nyttårsforsett fra en anonym femtenåring som skal begynne på videregående. Være en «generelt» snillere person. Ikke overtenkte alt «så JÆVLIG». Få kjæreste. Få bedre karakter i matte. Spise «litt» sunnere. Lære å spille et instrument?

Kan være verdt å nevne at krysset bak disse gjøremålene aldri kunne skrives ned dette året, men du kan alltid ta det som en utfordring om du vil avansere og krydre sjekklisten for 2022.

En god venn sa til meg for noen juleferier siden at han dette året bare hadde satt seg lave og konkrete mål, for da ble de nemlig litt mer overkommelige. Personlig synes jeg denne holdningen til ambisjoner rett og slett vitner om pur latskap, men har for ordens skyld lagt ved noen siste, velmenende forslag for den slags type.

Drikke mer kombucha. Lese et dikt hver dag. Kildesortere litt nøyere, kanskje oprette din egen komposthaug. Prøv ut nye spisesteder fremfor de samme gamle. Justere ned skjermtiden fra 9 til 8 timer daglig. 

Med ønsker om et riktig godt nyttår.

Kommentarer

kommentarer