Nyhet

NLA fylte 57 prosent av planlagte studieplasser denne høsten

Stadig flere norske utdanningsinstitusjoner sliter med å fylle alle studieplassene sine.

FÅ MØTTE OPP: NLA Høgskolen er blant skolene hvor færrest søkere møtte opp sammenliknet med antallet plasser. FOTO: Andrea Olsen (arkiv)
FÅ MØTTE OPP: NLA Høgskolen er blant skolene hvor færrest søkere møtte opp sammenliknet med antallet plasser. FOTO: Andrea Olsen (arkiv)
Publisert Sist oppdatert

Flere utdanningsinstitusjoner opplever en kraftig nedgang i antall møtte studenter, skriver avisen Khrono, som har publisert lister over antall møtte studenter per plass denne høsten. Blant studiestedene med tilholdssted i Bergen er det ved NLA Høgskolen at færrest studenter møtte opp sammenlignet med antall planlagte studieplasser. Skolen har et snitt på 0,57 søkere møtt per plass.

Tallene kommer fra Samordna opptak.

I høst hadde NLA høgskolen planlagt 1352 studieplasser, hvor 772 studenter møtte opp.  

De ligger på fjerdeplass på listen over studiesteder i Norge med færrest møtte studenter mot antall planlagte studieplasser. Det aller laveste oppmøtesnittet har Fjellhaug internasjonale høgskole.

Høgskulen på Vestlandet (HVL) og VID vitenskapelige høgskole opplevde også at færre studenter møtte enn det var planlagte studieplasser.

Begge høgskolene hadde 0,88 møtte søkere per studieplass. På HVL var det 3902 planlagte studieplasser mot 3415 søkere møtt. På VID var det 1137 planlagt studieplasser hvor 998 søkere møtte. 

HØGSKOLE: NLA har to campuser i Bergen. Her fra Sandviken. FOTO: Andrea Olsen (arkiv)
HØGSKOLE: NLA har to campuser i Bergen. Her fra Sandviken. FOTO: Andrea Olsen (arkiv)

På samme måte som NLA Høgskolen, har både HVL og VID campuser flere steder i landet. Disse tallene gjelder for hele Norge og ikke bare for studieplassene i Bergen.  

Ved Universitetet i Bergen (UiB) møtte i høst flere studenter enn det var planlagt studieplasser, med 1,05 møtte studenter per studieplass. Det var planlagt 4189 studieplasser, og 4387 studenter møtte. Informatikkstudiet ved UiB ligger på femteplass over de studiene i Norge med flest studenter møtt per studieplass.

Det var planlagt 20 studieplasser og 53 søkere møtte, dette vil si at 2,65 søkere møtte per studieplass.

Generelt i Norge var det 16 av de 25 utdanningsinstitusjonene som tilbyr opptak gjennom Samordna opptak som ikke klarte å fylle studieplassene sine denne høsten. 

Powered by Labrador CMS