Nyhet

Valget på NHH er i gang!

Synd det ikke er mer konkurranse, mener studenter.

ARTERIE. Det er navnet på den ene blokken som stiller til valg for å bli det nye Kjernestyret i NHHS. Onsdag formiddag sto de og flere andre på stands i speilsalen for å drive valgkamp.
Publisert Sist oppdatert

De ulike utvalgene der verv skal fylles

  • Kjernestyret

Onsdag morgen startet de knappe tre dagene med høstvalg på Norges Handelshøyskole (NHH). Fra onsdag morgen til valgurnene stenger fredag klokken 10:00, drives det valgkamp blant studentene på høgskolen.

62 verv skal fylles, deriblant nytt Kjernestyre i NHHs Studentforening (NHHS). Kjernestyret er foreningens øverste representanter.

I år som i fjor er det bare én blokk som stiller til valg i Kjernestyret. Dermed kan studentene bare stemme for eller imot om den ene blokken skal tre inn i styret.

Ønsker mer konkurranse

Studentene Ingrid Jørgensen og Jon Heine Toftegaard var blant flere som var til stede på standområdet onsdag formiddag.

– Jeg har ikke stemt ennå, men kommer til å gjøre det, forteller Toftegaard.

Jørgensen var på vandring i valgkampområdet da hun ble stoppet av Studvest, mens Toftegaard selv stiller til leder av Hytteutvalget.

De synes begge det er synd at det ikke er mer konkurranse om vervene, især å være foreningens øverste representanter.

HUMØR. Ingrid Jørgensen stiller ikke til noen verv selv, mens Toftegaard går for å bli leder i Hytteutvalget, sammen med resten av blokken som kaller seg «Krampagne».

– Det er litt trist for demokratiet på skolen at ikke flere stiller mot hverandre, sier Toftegaard.

– Mer konkurranse ville vært et bra insentiv til å få flere til å stemme, sier Jørgensen, som ikke har bestemt seg for om hun kommer til å gjøre det selv.

Mer konkurranse = mer valgdeltakelse?

Og kanskje har hun et poeng. Forrige høstvalg stemte 21 prosent av NHH-studentene, og det er der man stort sett har ligget på oppslutning de siste årene.

Et unntak var ved vårvalget i 2017, da 35 prosent stemte.

– Det skyldes at det da var uvanlig mye konkurranse, sier Ingrid Stolt-Nielsen, som er nåværende informasjonsansvarlig i Kjernestyret.

– Vi ser at med mye konkurranse blir det høyere oppslutning, tilføyer Kasper Lie Adal, som er nåværende leder.

De har ikke noe spesifikt mål om prosentvis oppslutning, men at de alltid sikter mot å få flere til å stemme.

– Vi prøver bare å promotere valget godt og håpe at folk bruker stemmeretten sin, forteller Stolt-Nielsen.

Tidkrevende verv
REPRESENTANTER. Kasper Lie Asdal og Ingrid Stolt-Nielsen har snart fullført et år i Kjernestyret ved NHHS. Foto: Guro Halleraker

Når året er omme vil Asdal og Stolt-Nielsen levere stafettpinnen til gjengen som velges inn. De forteller om et gøy, men utfordrende år som i snitt har krevd 40-50 timer i uken.

– Det er en ekstremt morsom forening å jobbe med, med et så bredt spenn av forskjellige ting som studentene driver med, sier Asdal.

På spørsmål om hva som kreves for å ha et verv i foreningen er svaret enkelt: Motivasjon og vilje til å legge inn timene som kreves.

– Man sier at NHHS skal være en sandkasse å prøve seg fram i, og så lenge man er villig til å prøve er det bra, slår Stolt-Nielsen fast.

Powered by Labrador CMS