Velferdstinget kutter all støtte til K7 Bulletin

Studentavisen K7 Bulletin søkte om nesten 150.000 kroner fra Velferdstinget, men fikk ingenting.

BUDSJETT-TAPER. Ansvarlig redaktør i K7 Bulletin Audun Flatebakken (midt i bildet) måtte gå slukøret hjem fra dagens budsjettforhandling. FOTO: ADRIAN BRUDVIK
BUDSJETT-TAPER. Ansvarlig redaktør i K7 Bulletin Audun Flatebakken (midt i bildet) måtte gå slukøret hjem fra dagens budsjettforhandling. FOTO: ADRIAN BRUDVIK
Publisert Sist oppdatert

– Det er en trist dag for studentmediene. Det er trist at de kutter støtten til oss, og jeg tror ikke det er bra for de andre mediene heller, siden de mister konkurranse, sier ansvarlig redaktør i K7 Bulletin, Audun Flatebakken.

Velferdstinget bestemte i dag hvor mye de forskjellige studentorganisasjonene skal få i støtte til neste år. K7 Bulletin hadde søkt om 148.172 kroner. Budsjettforslaget VT-representantene til slutt gikk for gir null kroner i støtte til avisen.

– Av og for NHH-studenter

Det var HVL-representant Øyvind Hatland som sto for det endelig forslaget.

– K7 er en institusjonsavis som primært dekker NHH, uttalte Hatland under møtet.

Han forteller til Studvest at grunnen til at han ønsket å kutte i støtten til K7 Bulletin er fordi det i flere år har vært snakket om at K7 Bulletin er en institusjonsavis, og at de flere ganger har blitt bedt om å dekke mer av studentbergen generelt.

– Når vi ser produktet de har levert i år er det tydelig at det en avis av og for NHH-studenter, sier Hatland til Studvest i etterkant av budsjettmøtet.

– Vi tar opp saker for hele studentbergen

– Men er det ikke i overkant strengt å kutte ut all støtten?

FORSLAGSSTILLER. Øyvind Hatland presenterte sitt forslag til budsjett, og begrunnet samtidig hvorfor han mener K7 Bulletin bør kuttes. FOTO: ADRIAN BRUDVIK
FORSLAGSSTILLER. Øyvind Hatland presenterte sitt forslag til budsjett, og begrunnet samtidig hvorfor han mener K7 Bulletin bør kuttes. FOTO: ADRIAN BRUDVIK

– Det er strengt å kutte all støtten, men det er signaler som har kommet i mange år. Dessuten har vi økt potten til Kulturstyret, slik at de kan søke om støtte der, sier Hatland.

Redaktør Flatebakken sier han ikke forstår argumentasjonen til de som ønsket å kutte all støtten til avisen.
– Det er klart at vi dekker NHH i stor grad, men vi dekker også mye annet som er relevant for alle studenter. Blant annet tar magasinet vårt opp saker for hele studentbergen, så jeg skjønner ikke argumentasjonen til de som vil kutte støtten, sier Flatebakken.

Velferdstinget stemte over to budsjetter lørdag. En med en pott på 5.440.000 kroner og en på 5.095.000 kroner. Begge pottene deles ut til studentorganisasjoner i Bergen. Hvilken av pottene som vil gjelde avhenger av hvor mye støtte Velferdstinget får fra studentsamskipnaden, noe som ikke avgjøres før i desember.

Vi gjør oppmerksom på at Studvest mottar støtte fra Velferdstinget.

Rettelse: I den første versjonen av saken sto det i bildeteksten at det var ansvarlig redaktør Evind Langdal på bildet. Det stemmer ikke. Ansvarlig redaktør i bildet er Audun Flatebakken, Langdal er styreleder og ikke i bildet. Studvest beklager navneforvirringen.

Powered by Labrador CMS