Kultur

Spillermangel i Odda redder NHH fra nedrykk til femte divisjon

«El Económico» er avlyst. – Det blir litt kjipt å ikke kunne spille mot BI og jussen denne sesongen. Men vi tar imot denne muligheten med åpne armer.

FÅR BLI. NHH FK blir å se i fjerde divisjon også denne sesongen, etter at Odda Fotballklubb har valgt å trekke seg. FOTO: PRIVAT
Publisert Sist oppdatert

Årets fotballsesong skulle inneholde lokalderbyer mellom tre av de største utdanningsinstitusjonene i Bergen, skrev Studvest i januar.

Oppgjøret mellom fotballagene fra BI Bergen og Norges handelshøyskole (NHH), kampen Studvest aldri rakk å døpe «El Económico», kunne blitt en real publikumsfavoritt.

Nå er det imidlertid offisielt at handelshøyskole-derbyet ikke blir noe av, fordi NHH får beholde plassen sin i fjerde divisjon og slipper å rykke ned til femte divisjon. 

– Det blir litt kjipt å ikke kunne spille mot BI og jussen denne sesongen. Men vi tar imot denne muligheten med åpne armer, forteller trener for NHH FK, Aksel Skaar i en mail til Studvest.

FJERDE DIVISJON. Trener for NHH FK, Aksel Skaar, så fram til å møte både BI og jussen. Nå blir altså det ikke noe av. FOTO: Privat

Da en av plassene i årets fjerde divisjon plutselig sto ledig, tilsier reglene at den best rangerte av lagene som rykket ned til femte divisjon tildeles denne plassen. Som lykken skulle ha det, var dette NHH FK. Det var K7 Bulletin som først meldte om den overraskende vendingen.

Spillermangel i Odda

Grunnen til at NHH FK har fått forlenget oppholdet i fjerde divisjon skyldes den gradvise nedgangen av aktive spillere hos Odda Fotballklubb (OFK), som klarte seg med en niendeplass i fjorårets sesong.

I en pressemelding skriver styret i OFK følgende:

 «Totalt sett er stallen for tynn til å spille fotball i fjerde divisjon. Risikoen for at juniorspillere vil få det tøft i enkelte kamper og i verste fall miste lysten til å spille fotball har klubben vurdert som svært stor».

Dermed har Odda tatt en beslutning som de håper skal sørge for at flest aktive spillere forblir i klubben videre.

Vanskelighetene startet allerede i løpet av fjoråret for Odda da de slet med spillermangel i høst-delen av sesongen. Dette gjorde også at hovedtrener Tore Rønhovde valgte å trekke seg.

I pressemeldingen kommer det også fram at OFK trekker laget sitt i fjerde divisjon og starter opp i sjuende divisjon igjen denne sesongen.

Powered by Labrador CMS