Dette vil Miljøpartiet De Grønne gjøre for deg.

MDG: Josefine Gjerde, 2. kandidat for Miljøpartiet De Grønne i Hordaland. ARKIVFOTO: Anna Jakobsen


Studvest har valgt ut noen spørsmål til de ni største partiene som kjemper om en plass på stortinget for å gi deg en oversikt over deres fanesaker og hva de ønsker å gjøre for studenter.

Josefine Gjerde, 2. kandidat for Miljøpartiet De Grønne i Hordaland, svarer på vegne av partiet.

Hva er deres fanesak for valget og hvorfor?

Klimakrisen er alltid viktigst, og i dette valget er det å slutte å lete etter mer olje og gass den viktigste saken for oss. Klimaendringene er her nå, vi så det i sommer med varmerekorder og flom og FNs nye klimapanel bekreftet hvor mye det haster å kutte utslipp. Samtidig vil vi gjøre det enklere å leve klimavennlig, ved å for eksempel gjøre kollektivprisene lavere og styrke togtilbudet. 

Hva vil dere gjøre for studenter?

Studenter må få mer penger å leve av, og en bedre bolig å leve i. Derfor vil vi øke studentstøtten til 1,5 G og fordele den over 12 måneder og rydde opp i utleiemarkedet. Vi vil styrke det psykiske helsetilbudet og få ned psykologkøene, fordi flere må få hjelp når de trenger det – ikke 6 måneder etter de møter veggen. 

Studentene har blitt konsekvent nedprioritert gjennom koronapandemien. At regjeringen heller har kastet penger etter rike bedriftseiere, flyselskaper, oljenæringen og utleiehaier viser at de ikke prioriterer oss unge. Det vil vi snu på.

Hvorfor skal studentene i Bergen stemme på dere?

Fordi MDG er det partiet som lytter mest til oss unge. Vi skal løse klimakrisen, gi mer studiestøtte, fikse utleiemarkedet og bygge flere studentboliger, og sørge for at de som sliter psykisk får hjelp når de trenger det.

Kommentarer

kommentarer