Dette vil Sosialistisk venstreparti gjøre for deg.

SV. Leder for Sosialistisk venstreparti, Audun Lysbakken. ARKIVFOTO: Sakinah Lisa


Studvest har valgt ut noen spørsmål til de ni største partiene som kjemper om en plass på stortinget for å gi deg en oversikt over deres fanesaker og hva de ønsker å gjøre for studenter.

Audun Lysbakken, leder i Sosialistisk venstreparti, svarer på vegne av partiet.

 Hva er deres fanesak for valget og hvorfor?

En stemme til SV er en stemme for klima og rettferdighet. SV sier tydelig nei til mer olje og ja til grønne løsninger. Vi er det eneste partiet som har en plan for hvordan vi skal kutte 70% av utslippene innen 2030. SV vil at Norge skal bli et mer rettferdig land. Vi skal ha et Norge der du ikke blir blakk hvis du må gå til tannlegen, der skolefritidsordningen er gratis og der fellesskapet er der for hver eneste en av oss, hvis jobben ryker eller helsen skranter. De som har mest betaler mer skatt, mens de som har minst betaler mindre.

Hva vil dere gjøre for studenter?

Jeg tror mange har fått øynene opp for hvor tøft mange studenter har hatt det under pandemien, blant annet på grunn av nedgang i inntekt og permitteringer. Studentene trenger bedre økonomi, flere studentboliger og bedre psykisk helsevern.

Det er ikke alle som får økonomisk støtte hjemmefra. Vi vil kjempe for utvidelse av studiestøtten til nivå 2G. Det vil si at studenter kan få en utbetaling på 202.702 kroner i året, som til sammenlikning i dag er 123.519 kroner. I tillegg skal vi bygge 6000 studentboliger i året slik at leiekostnadene for studenter går ned. 

Hvorfor skal studentene i Bergen stemme på dere?

Du skal stemme på SV dersom du vil ha en ny regjering som har en ambisiøs politikk for å få ned de økonomiske forskjellene og klimagassutslippene. SV skal sørge alle studenter, både i Bergen og andre steder skal kunne ta høyere utdanning uavhengig av foreldrenes lommebok.

Kommentarer

kommentarer