Den halv-store og (halv)seriøse billigresturant-testen

Lommeboka smelter i takt med snøen utenfor, og ganen roper etter mat bedre enn pytt-i-panne. Studvest har funnet ut hvor du kan dra.

NAM: På daily pot er det gode greier å få.
Publisert Sist oppdatert

Daily Pot

TESTVINNER: Litt dyrere, for smakens skyld.

Restauranten er intim, nedstrippet og innbydende. Minus for litt skarpt taklys med tanke på at klokka er halv seks og at det er bekmørkt ute. Interiøret står i stil med menyen som ved første øyekast ser enkel ut. Det skal vise seg at den er alt annet enn enkel. 

Her kan du velge mellom suppe og salat til en relativt billig penge. Vi går for salat. De bugner over av hummus, pesto og velsmakende syltede og friske grønnsaker. En av oss velger kylling på toppen, den andre ost.

Det er en god balanse mellom det syltede og det friske. Men hva er det vi spiser? Vi gjør en slags sport i å gjette hva som er hva. Gulrot? Rødkål? Pastinakk? Uansett hva det er, er det godt.

Vi spiser til vi er mette, og vel så det. Det er fortsatt mye igjen på tallerkenen. Her får du valuta for pengs, for å si det sånn.

Pris: Jau

Spiselig? Oh lord!

Stemning: God, men trekk for litt skarpt taklys.

Sammen kantina – Studentsenteret

Fôr: Det er det du får i kantina: næring.

Du har sikkert vært der, Sammen-kantina på studentsenteret. Da vet du nok også at man kan spise der for en billig penge. Hvis dere er to og det er onsdag, kan dere raske med dere to middager for hundre kronasjer. 

Et godt tilbud for to sultne studenter, men dere må til gjengjeld regne med å enten spise fiskegrateng eller lasagne. Lasagnen er god, gratengen er grei og salaten tilhørende begge retter kunne trengt litt sitron eller vinaigrette. 

Med andre ord, ingen smakseksplosjon, men verdt spenna. 

Pris: Ja!

Spiselig? Nja…

Stemning: jay!

Kafé Spesial

KLASSIKER: Kafé Spesial er en studentfavoritt.

Kafe Spesial er et spisested som ligger mange studenthjerter nær og det går nærmest ikke an å ha en billig-restaurant guide uten å ta turen innom plassen. 

Mange har kanskje smakt deres pizza og pasta, men retter som shakshuka og linsesuppe ofte går under radaren. Kafe Spesial er et sted med mange spesialiteter, menyen er faktisk så stor at den kunne vært en liten bok. Av praktiske årsaker er den dermed å finne via en liten QR-kode plassert på bordet. Et vakkert tilbakeblikk til 2021.

Maten er forrykende allright og stemningen er god. Studvests beinharde kritikere enes også om at det er god belysning. 

Pris: En glede for dine sarte lommer.

Spiselig: Oh yeah!

Stemning: Beinhard

Kafé Mat og Prat

BILLIG: Rause porsjoner billig på Kafé mat og prat.

Basert på interiøret skulle man kanskje tro at Kafé Mat og Prat er en hip restaurant på Nørrebro i København, full av unge mennesker med mullet, bart og handlenett. Det er det ikke. Det er en kommunalt drevet kafé nedenfor Dragefjellet halvfull av pensjonister. 

Kafeen er et arbeidstreningstiltak hvor innvandrere kan få språk- og arbeidstrening, og hvor besøkende kan få seg et måltid for bare litt mer enn lommerusk. 

De tilbyr både varme og kalde retter, og har også en egen internasjonal meny som endrer seg månedlig. Akkurat denne ettermiddagen i februar er det vietnamesisk på tapetet. 

Maten i seg selv er helt ok og porsjonene er veldig rause. Lite å klage på når prisene, for å ikke snakke om personalet, er såpass snille. I tillegg er det en nydelig atmosfære for litt studiearbeid. 

Pris: Đúng! (Som betyr ja på vietnamesisk.) 

Spiselig? Litt. 

Stemning: Koselig. 

Ikea

IKEA: En flatpakket pølse, takk!

Ikea! Stedet for samlivsbrudd, kommodehandel og orienteringsangst - hvor faen er syd, nord, øst og vest inne i den store svenske blå!? 

Heldigvis har de jævlig billige pølser, prisen er faktisk satt ned fra syv til fem kroner. Studvests kritikere spekulerer i om prisnedsettelsen skyldes at møbelforretningen har kastet gratisbussen under bussen. Her er det opp til folket å vurdere: Gratis buss eller grisebillig pølse?

Kanskje en helst skulle ha sagt som Ole Brumm, ja takk begge deler, men det kan man ikke, så man må nøye seg med pølsa. Pølsen er for øvrig ganske bra. 

Pris: kaboom!

Spiselig: tjo tja

Stemning: forferdelig.

Powered by Labrador CMS