Kultur

– Det blir høy flaskeføring

Denne helgen arrangeres den tradisjonsrike Oktoberfesten på NHH. Over 300 studenter er klare for ompamusikk og dans på bordet.

OKTOBERFEST: Amund Hannevik (24) og Even Martinius Dieset (24) sørger for ompamusikk til alle festdeltakerne på årets Oktoberfest ved NHH. FOTO: Malene Langeland Sulen
Publisert Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at det er stor interesse for Oktoberfest på NHH. Ifølge økonomistudentene og arrangørene Even Martinius Dieset (24) og Amund Hannevik (24) forsvant billettene til fredagens festligheter på knappe 20 sekunder. Lørdagens fest skal ha tatt rundt et kvarter å selge ut.

– Alle gode ting er tre. Og det er tre år med utsolgt, sier Dieset om billettsalget til den populære Oktoberfesten.

Arrangementet er en lang tradisjon, men har blitt større og større de siste årene. Nå er det Bergens største Oktoberfest.

– Det begynte i 2021, da var studentene sugne på fest etter lockdown. Det traff veldig bra, ettersom at vi skulle arrangere Oktoberfest uken etter at samfunnet åpnet opp, sier Hannevik om hvorfor festen har slått så godt an.

Deltakere fra alle studiesteder

De to studentene kan fortelle at det hovedsakelig er studenter ved NHH som kjøper billetter, men at det også kommer studenter fra andre studiesteder i Bergen.

– Absolutt alle kan komme, men de fleste er jo studenter. Jeg vil si at mesteparten kommer fra NHH, men vi er veldig glade for at det kommer folk fra andre skoler som UiB, HVL og BI, også.

De livlige guttene forteller at de også ser at det kommer folk langveis fra, i tillegg til at det er en del internasjonale studenter.

Dieset og Hannevik er begge en del av studentorkesteret til NHH, Direksjonsmusikken, der de har vært med i tre år. Det er Direksjonsmusikken som arrangerer oktoberfesten, og som sørger for god stemning, og ikke minst god musikk, for alle festdeltakerne.

SNAKKIS: – Det er gøy å høre at Oktoberfest er en snakkis, sier Hannevik og Dieset. FOTO: Malene Langeland Sulen

– Vi er rundt 30 stykker, og vi er en god gjeng. Det er lenge siden vi har lydt så bra som vi gjør nå, sier Dieset som er kunstnerisk direktør i orkesteret.

Han kan fortelle at de har blitt leid inn av UKA i Trondheim, for å spille på Oktoberfest i Dødens dal for rundt 4500 mennesker i oktober. Det oppskaleres altså for studentorkesteret fra Bergen for tiden.

Blir klassisk Oktoberfest-stemning

På festen forventer de to guttene god stemning og studenter kledd i dirndl og lederhosen.

– Vi har opplegg i Aulaen der vi arrangerer tradisjonelle oktoberfestleker som vi har drevet med i mange titalls år. Det fungerer godt, forteller Dieset.

Han legger til at de vil spille mye ompamusikk, og at det blant annet blir spikring, saging, øldrikking og pølsespising på festen.

– Det blir høy flaskeføring, stabling av kopper på bord, og kanskje dansing på bordene, forteller Dieset og smiler.

Om det faktisk blir dansing på bordene er ikke de to guttene helt enige om, men det konkluderes med at det vil tiden vise.

Powered by Labrador CMS