En kald start på dagen

På en usedvanlig kald tirsdag morgen mot slutten av året, har Bergens mest badeglade morgenfugler allerede hoppet i Puddefjorden og fått tak i både boller og kaffe.

Godt brød, morgenbading, kaffe, bading, isbading
FØRST KALD, SÅ VARM: Det venter kaffe og bolle på de som gjør seg fortjent til det.
Publisert Sist oppdatert

Gradestokken viste knappe fem kuldegrader da flere titalls studenter hoppet i sjøen ved Fløttmannsplassen.

Godt brød, morgenbading, kaffe, bading, isbading
FØRSTEGANGSBAD: Disse prøver kald bading for første gang.

Rundt 100 deltakere møter hver tirsdag opp på Godt Brød Fløttmannsplassen for et bad etterfulgt av gratis bolle og kaffe. Blant disse er det en rekke studenter fra ulike studiesteder i Bergen.

To av de som fikk en kald start på morgenen er sykepleierstudentene Martine Thorvaldsen (21) og Julie Skram (21). De forteller at det er første gang de er med på Badetirsdag.

– Vi er med for å få en god start på dagen. Det er jo veldig mange her så vi synes det var hyggelig å teste, sier de to blide studentene.

Både studenter, naboer og bedrifter på Badetirsdag

Daglig leder på Godt Brød Fløttmannsplassen Cecilie Nordvik (30), forteller at konseptet startet med flere badeglade i Godt Brød. Nå har det blitt større, og det ganske mye.

Vi la det ut på Instagram og så har flere og flere fått det med seg. Bedrifter, studenter og folk som bor rundt omkring er med, sier Nordvik.

Fra klokken 08:00 hopper alle som ønsker ut i sjøen ved småpudden. Badingen skjer hver tirsdag og har holdt på siden bakeriet åpnet i starten av september.

Nordvik forteller at de aldri hadde turt å håpe på at badingen skulle bli så stor som den er blitt.

De siste tirsdagene har det ifølge Nordvik møtt opp mellom 60 og 80 badenymfer for å bade i det kalde vannet. Konseptet er bading etterfulgt av gratis bolle og kaffe til alle badende.

Godt brød, morgenbading, kaffe, bading, isbading
BADEKOMPIS: Løsningen med gratis kaffe og bolle kan ikke vare evig, ifølge lederen.

– Vil dere fortsette med badingen gjennom vinteren?

– Ja, vi kommer til å fortsette med Badetirsdag. Det kommer til å være en fast greie, så blir det litt forskjellig hvordan vi løser det. Men det skal jo være en hyggelig deal for de som bader, men vi har ikke landet på akkurat hva det blir, sier Nordvik smilende.

Hun forteller at de ikke kan fortsette å spandere boller for evig, men at de alltid skal ha en god deal for «Badekompiser». De vil fortsette å spandere boller ut året for alle som bader med nisseluer eller annet «julegøy».

Godt brød, morgenbading, kaffe, bading, isbading
EN MÅ YTE FØR EN KAN NYTE
Godt brød, morgenbading, kaffe, bading, isbading
EN MÅ YTE FØR EN KAN NYTE
Godt brød, morgenbading, kaffe, bading, isbading
EN MÅ YTE FØR EN KAN NYTE

Eksamensavbrekk

Studentene Eva Fosseidbråten (21) og Lisa Dybsjord (23) gjorde en kald morgen enda litt kaldere. De var begge ute og badet før klokken 08.00 tirsdag morgen.

– Vi kom hit litt tidlig fordi det er så mange her, sier Fosseidbråten som til vanlig studerer ved NHH.

Godt brød, morgenbading, kaffe, bading, isbading
VARM OG GOD: Til slutt.

Dybsjord studerer ernæring ved Universitetet i Bergen, og forteller at hun har vært med og badet nesten hver tirsdag siden det startet ved begynnelsen av september.

– Det er en veldig fin måte å starte dagen på, at skolen ikke er det første man skal om dagen, sier jentene og legger til:

– Så er det jo blitt en sosial greie hvor man møtes, også kommer det bare flere og flere fordi man sprer ordet.

Powered by Labrador CMS