Kultur

Ja, hvorfor skal vi ikke jussdanse?

Cowboyer, Queen lookalikes og kuer. Hvem skulle trodd at en torsdagskveld på det juridiske fakultet kunne by på et arrangement som dette?

JA: Det skal jussdanses
Publisert Sist oppdatert

På Straffbar ble det arrangert “Skal vi juss-danse”. En direkte kopi av det suksessfulle konseptet “Skal vi danse”, som har gått på TV2 i en årrekke.

I regi av Jussdans fikk pyntede studenter og et fargerikt lokale vitne seks innslag som alle ga god underholdningsverdi.

Skal vi Jussdanse er tradisjon på det juridiske fakultetet i Bergen. Det er dog første gang siden 2019 det blir arrangert. Som alt annet satte pandemien en stopper for at det kunne arrangeres.

Men nå var tiden moden for at det igjen kunne danses om den gjeve tittelen: vinner av “Skal vi juss-danse”.

I både profesjonell og humoristisk form fikk vi servert sterke innslag med dans. 

Queen på juss-dans

Tonen for kvelden ble satt raskt da Queen entret gulvet. Eller hvertfall blåkopien av Queen. Hentet rett fra musikkvideoen til hiten “I want to break free”, kom jusstudentene Thomas Fiskerstrand (22) og Jonas Evensen ut. 

Der fikk vi servert en pardans uten sidestykke. Imponerende løft og herlige kostymer. Som “dommerne” selv sa, ikke den mest synkrone koreografien, men kanskje ikke annet å forvente med minimal øvingstid.

– Nei, vi møttes vel et par timer før vi skulle på i dag, ler Fiskerstrand og ser på dansepartneren sin.

– Vi var på internfest, og meldte oss på der. Så glemte vi det rett og slett, og for tre dager siden kom vi på det. Den eneste tiden vi hadde til å øve var i dag, forteller Evensen.

Publikum tok varmt til opptreden, og når showet var over, var det to fornøyde karer som smilte i salen.

– Jeg tror det er det morsomste jeg har hatt det på flere år. Utrolig gøy, smiler både Evensen og Fiskerstrand.

Meget fornøyde vinnere

Når alle seks aktørene hadde fått danset fra seg, skulle en vinner kåres. 

“Vinneren av skal vi juss-danse 2023 er: Vilde og Kristine!”, låt det fra konferansierene.

Vinnerne ble Kristine Lenth Solbø () og Vilde Ågotnes (). Begge har tidligere vært dansere og koste seg med å kunne opptre foran sine medstudenter.

– Det var utrolig gøy! Litt tyngre enn det var da vi holdt på for noen år siden, sier Solbø og ler. 

Seieren kom som et sjokk på jentene, som egentlig hadde startet å feire at de var ferdig, når de ble kåret som vinnere.

– Vi ble litt tatt på senga når de ropte opp navnene våre. Vi var ganske slitne etter første opptreden, så vi hadde feiret med å ta oss to øl, forteller Ågotnes.

Da måtte jentene opp å danse en siste gang. Selv om de var fornøyde med arrangementet, ville de ikke deltatt dersom resten av studentmiljøet i Bergen fikk komme.

Ja til større publikum

Det syns derimot hovedansvarlig for “skal vi juss-danse” Susann Larsen Øverberg høres ut som en god ide.

Etter et vellykket arrangement var det ingen tvil om at ideen: å slippe inn resten av studentmiljøet, er noe som burde vurderes.

– Det hadde vært utrolig kult om Jussdans kunne fått til noe slikt. Da må vi nok ha et større lokale, men det hadde vært veldig gøy om vi kunne utvidet arrangementet, sier Øverberg.

Et større lokale skulle nok Jussdans ønske de hadde denne gangen også. Billettsalget gikk unna.

– Det ble fort utsolgt. Vi måtte utvide med ekstra billetter fordi det var så mange som ønsket å komme. Det var veldig kjekt å se, sier Øverberg.

Ringte kringkastingen

Tanken på å danse foran flere er noe Queen-imitatorene gjerne vil at skal bli realitet. Fiskerstrand sier han med humoristiske trekk at han selv prøvde å ringe til tv-selskaper, men ingen ville komme.

De tror at flere studenter kunne tenke at dette kunne vært morsomt å få med seg.

– Du ser hvor mange som ser på skal vi danse. Det er veldig mange som kommer for å se på dette og jeg tror det er flere som har lyst, sier Evensen.

De er begge enige i at det er gøy å prøve seg i konsept som til vanlig finnes på tv-skjermen. Fiskerstrand sier at de skal gi “skal vi danse” konkurranse om seerne.

– Også er jo abonnement hos TV2 alt for dyrt, ler Fiskerstrand.

Powered by Labrador CMS