Måtte forlate Bergen for å lage musikk

Luna, stjerneskuddet signert av Petroleum Records, slapp nettopp EP. Studvest møter henne for å høre om skiva.

ARTIST: Luna har flyttet til Paris for å vende tilbake til røttene.
Publisert Sist oppdatert

Mia Roussel (24), kjent som L.U:N.A, står ved et hjørnebord på baren Rebel i Bergen sentrum. Hun har spilt musikken sin på Øya, varmet opp for Post Malone og nettopp sluppet EP. 

Samtalen begynner på norsk, før vi blir avbrutt av en vennlig «hi guys!» ett minutt senere. 

Tredjepersonen viser seg å være bror, produsent og samarbeidspartner Leo Roussel (34), som også er kjøkkensjef på Rebel. Søsknene begynner å prate fransk sammen, noe undertegnede ikke forstår, før Leo spør på engelsk om å slå seg ned, og setter seg.

Siden vi nå sitter sammen med søster og bror, går praten over til hvordan søskensamarbeidet begynte. 

– Vi begynte å lage musikk hver for oss. Jeg visste ikke engang at hun sang, begynner Leo.

Da storebror Leo kom til Norge som 18-åring i 2007, hadde han smått begynt å lage beats og musikk. I 2017, da Luna sendte demoen til debutsingelen «eg er lei», hadde han allerede flere kontakter i det bergenske musikkmiljøet. Det tok dermed ikke lang tid før de befant seg i studio. 

PÅ LAG: Da de først startet samarbeidet begynte ballen å rulle

– Det gikk veldig fort as, vi lagde ferdig beaten en halvtime før vi gikk inn i studio, fortsetter Luna.

Etter første singel begynte ballen å rulle. I 2020 fikk Luna musikknorges oppmerksomhet med EP-en «Mon Anomi». Suksessen førte blant annet til at hun varmet opp for Post Malone på Bergenfest og spilte på Øyafestivalen i 2022.

Kun meg igjen

På et tidspunkt kjenner mange unge mennesker på behovet for å forlate hjembyen. Det er dette Luna utforsker gjennom seks spor i sin nye EP, «Kun meg igjen». Eller, den forteller hvert fall hennes historie, da hun for to år siden forlot Bergen og flyttet til Paris.

Sammen med storebror, produsent og samarbeidspartner Leo Roussel, forteller de at lyden de vil ha begynner å falle på plass. 

– Lydmessig er det en bekreftelse av den lyden vi vil ha, forklarer hun med entusiasme. 

– Vi var egentlig litt usikre på om vi skulle gi ut denne EP-en, men tekstmessig er det viktig for meg å fortelle denne historien slik at neste prosjekt skal gi mening, forteller vokalisten når vi begynner å prate om EP-en. 

Tekstene, som nesten er fire år gamle, forteller om et livskappittel der hun gjør store livsendringer, fjerner dårlige innflytelser og flytter ut av landet. Kapittelet er noe hun legger bak seg, men en historie hun vil fortelle for å sette en sluttstrek på visa. Den danner også en slags rød tråd fra Mon Anomi, som handler om angst og håp, der «kun er meg igjen» fungerer som en slags forløsning. 

FRANSK: Uforståelig for journalisten, men det var litt fransk likevel.

Både søster og bror er enige om at de har funnet «sin sound» med denne plata. De er også tydelige på at dette lydbildet kun skapes når de to jobber sammen, og at det høres annerledes ut når de arbeider med andre artister. 

– Den skaper vårt univers liksom, konkluderer Luna.

Klar for mer musikk

– Etter fire år uten soloutgivelser må man bygge opp nye fanbaser, forklarer Luna. 

Det er hun positiv til, siden man med mye pause mellom utgivelsene ikke definerer eller bruker opp konseptet. 

– Vi er veldig heldige som kan ha tatt den pausen vi har tatt og fortsatt få så mye kjærlighet fra bransjen og andre artister, fortsetter hun.

Ifølge Luna skaper nettopp dette mye selvsikkerhet for kommende prosjekter og inspirasjon til å arbeide like hardt i bølgedaler som på bølgetopper. 

– Noen utsikter for 2024?

– Det blir en feature før sommeren, og så kommer det masse musikk i løpet av året! røper Luna med et smil. 

 

Powered by Labrador CMS